Sport

2013.08.22. 10:01

Nem akarnak áldozati bárányok lenni...

A megyei első osztályú bajnoki nyitány legváratlanabb „bukfencét” a Szatmár Unió FC produkálta, amely elhasalt az újonc Dombrád otthonában. A vereség mellett figyelemre méltó a vendégek debütáló trénerének a lefújás után, azon melegében tett nyilatkozata.

A megyei első osztályú bajnoki nyitány legváratlanabb „bukfencét” a Szatmár Unió FC produkálta, amely elhasalt az újonc Dombrád otthonában. A vereség mellett figyelemre méltó a vendégek debütáló trénerének a lefújás után, azon melegében tett nyilatkozata. Siska Attila értékelése szerint „Két mérkőzést láttunk a pályán, egyet sztárokkal, egyet sztárok nélkül... Az utóbbi jobban tetszett”. Nos, az élcsapatnak titulált SZUFC szakvezetőjének nyilván nyomos oka volt a kritikai észrevételre, mindenesetre „fiai” szombaton látványosan javíthatnak – noha a szintén frissen feljutó, hazai buktával kezdő Csenger aligha az áldozati bárány szerepésre kívánja eljátszani.

Ha már a feljutó együttesekek érintettük. A Volán-Sényő ugyancsak elszúrta a rajtot: saját közönsége előtt maradt alul az Ibránnyal szemben. Ráadásul Rubóczki-legénység számára a folytatás is rázósnak ígérkezik. Nyírgyulajban alapból is nehéz nyerni, mivel a házigazda idegbeli sikerrel startolt (nem is akárhol, az előző évadot második helyen záró Nyírmada katlanjában..), a sényőiek meglehetősen meleg pillanatok elé néznek.

A programból három összecsapás élvez megkülönböztetett „elbánást”. A KemecseNagykálló és a TiszakanyárMándok találkozók érintett együttesei egyaránt győzelemmel indították az idényt, míg a NagyecsedBaktalórántháza párharcot alig néhány hónapja még az NB III-ban jegyezték. Utóbbi kilencven perc nyilván az ecsedieknek rendkívül fontos, elvégre még pont nélkül állnak...

Valamennyi edzői nyilatkozat olvasható a Kelet-Magyarország augusztus 23-i számában.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!