Sport

2013.09.16. 16:47

Fucsovics Márton főtáblás lett Metzben

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező a selejtezőben aratott két győzelemmel került fel a legjobbak közé.

Nyíregyháza - A nyíregyházi teniszező a selejtezőben aratott két győzelemmel került fel a legjobbak közé.

Pályafutása második ATP-főtáblás szereplésére készülhet Fucsovics Márton (243. a világranglistán), aki a 250-es kategóriájú, 467 800 euró összdíjazású metzi viadal selejtezőjében mindkét mérkőzését megnyerte. A franciaországi verseny kvalifikációjának első fordulójában a nyíregyházi játékos 6:7, 7:5, 6:4-re győzte le a svájci Yann Martit (489.), majd hétfőn a két és fél órás ütközet fáradalmaival lépett pályára a német Michael Berrer (156.) ellen.

Ezúttal Marci a rutint is legyőzte, hiszen a 21 éves magyar két játszmában, 6:1, 7:6-ra felülmúlta 33 esztendős ellenfelét, ami azt jelenti, hogy a tavalyi hollandiai, ’s-hertogenboschi ATP-verseny után második alkalommal jutott fel ilyen kategóriájú viadal harminckettes főtáblájára. A torna jelentőségéről csak annyit, hogy az első kiemelt a világranglista nyolcadikja, a francia Jo-Wilfried Tsonga, a második pedig honfitársa Gilles Simon (16.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!