Sport

2013.09.18. 08:10

Kung-fu bemutató és egy meglepő bizonyíték

Nyíregyháza - Több mint tucatnyi érdeklődő tekintette meg kedden este Nyíregyházán, a Gárdonyi Géza általános iskolában Kulcsár Róbert Wing Tsun Kung-fu bemutatóját.

Nyíregyháza - Több mint tucatnyi érdeklődő tekintette meg kedden este Nyíregyházán, a Gárdonyi Géza általános iskolában Kulcsár Róbert Wing Tsun Kung-fu bemutatóját. A mester a forma gyakorlatok előtt magyarázatokkal tette érthetővé és színessé a látványos elemeket a nézők számára. Egy-egy párharcban nem az erő dominált, hanem a gyorsaság és a pontosság. Az ellenfél mozgását is felhasználva hatékonyan lehet védekezni, amit nem csak az erősebb felépítésűek, de a gyengébb nők is alkalmazhatnak. Nem véletlen, hiszen a Kung-fu alapjait egy nő dolgozta ki.

A bemutató egyik csúcspontja az úgynevezett tapadó kezek technikája, ami azt jelenti, hogy a Kung-fu mester a kezek érintkezése alapján hamarabb megérzi, mint ahogy meglátja a támadó mozgásának irányát. Ennek egyik hatásos bizonyítéka volt, amikor a mester eltakarta egy lemezkével a szemét és így küldte földre a támadót. Hogy végül ne csak látványban és szavakban élvezzék az új ismereteket az érdeklődők, mindjárt ki is próbálták a látottakat egy-két elhárító fogás erejéig. Hogy van-e további előnye ennek a harcművészetnek, és kik kezdhetik el tanulni, arról megkérdeztük a mestert, nézzék meg videónkon!

(Azt, hogy eltakart szemmel valóban hamarabb reagálok a másik mozdulatára én is kipróbáltam, valóban így van. PS)

- PS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!