Sport

2013.09.24. 14:50

Kutyakötelesség vasvári módra

A már nyolc gólnál tartó Fazekas Viktor szerint az volt a szégyen, hogy kiestek a megyei első osztályból.

A már nyolc gólnál tartó Fazekas Viktor szerint az volt a szégyen, hogy kiestek a megyei első osztályból. Nem vacakol a Tiszavasvári. Az általános meghökkenésre a megyei másodosztályba süllyedt futballcsapat egyelőre gálázik a Nyírerdő-csoportban – hat forduló után makulátlan mérleggel nyomul a tabella tetején. Legutóbb a Szakoly kalapálta el a Mirgai László vezénylete legénység. A 9–1-re megnyert összecsapáson többen villogtak – kiváltképp Fazekas Viktor. Az immár harminchatodik életévét taposó csatár az 50. percben, csereként lépett pályára: nem vesztegette az idejét, alig több, mint félóra leforgása alatt négy gólt szerzett!

Noha a harcedzett, a második vonalban is szerepelt támadó megélt már egy s mást, hasonló akció még hiányzott a „praxisából”

– Ilyen gyorsan még soha... – érzékeltette a többszörös gólkirály Fazekas Viktor, akit háromszor a megyei első-, egyszer a másodosztályban koronáztak meg, hogy eseménydús karrierje újabb élménnyel gyarapodott. Nem mellesleg, az idényben már nyolc találatnál tartó frontember szeptember 7-én, negyvenöt percnyi játékkal háromszor köszönt be a Nyíribronynak. Azért nem többször, mivel megsérült.

– Főleg amiatt lepett meg, mivel az elmúlt két héten nem is edzettem. Az Ibrony elleni meccsen egy félidőt játszottam: meghúzódtam, a combomba injekciót kaptam, így kénytelen voltam kihagyni némi időt. Két nappal a szombati mérkőzés előtt szálltam be ismét a srácok közé, és meg kell mondjam, jól esett, hogy Mirgai László egyáltalán bizalmat szavazott nekem ezen a mérkőzésen. Igyekeztem, megtenni a magamét.

Ami meglehetősen jól sikerült. Miként a tiszavasvári együttesnek is van miért csipkedni magát, elvégre a legutóbbi, keservesen zárult szezont illene feledtetni.

– Az volt a szégyen, hogy kiestünk a megye egyből, az a minimum, hogy ezt jóvá tegyük és megnyerjük a bajnokságot – szögezte le Fazekas Viktor. – Egyelőre jó úton haladunk, de jobb, ha nem kiabálunk el semmit. A háttérrel eddig sem volt gond, kutyakötelességünk, hogy ezt megháláljuk.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!