Sport

2013.09.11. 10:50

Legendás alakok a kis Fradi padján

Nyírbátor - Lipcsei Péter szerint már nem nagy esemény a Fradi II egy-egy meccse, de örül neki, ha Nyírbátorban ezt így gondolják.

Nyírbátor - Lipcsei Péter szerint már nem nagy esemény a Fradi II egy-egy meccse, de örül neki, ha Nyírbátorban ezt így gondolják.

A hetvenes-nyolcvanas években gyakori vendég volt a Ferencváros Nyírbátorban. A legendás sportvezető, Kovács Kálmán bácsi kapcsolatainak volt köszönhető, hogy a zöld-fehérek (no, meg a kispesti piros-fehérek) két-háromévente feltűntek egy-egy hírverő mérkőzésen a településen.

Eljött az idő, szombaton tétmeccset játszik a Fradi Nyírbátorban, még ha a második csapatával is, NB III-as bajnokin. A fővárosiak csupa fiatal labdarúgóval érkeznek, a szakmai stábban viszont kizárólag legendásnak mondható alakok kapnak helyet, élükön a ferencvárosi színekben a legtöbb tétmeccsen (647) pályára lépő vezetőedzővel, Lipcsei Péterrel; segítőjével, a Bajnokok Ligájában is szóhoz jutott Dejan Milovanoviccsal; az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyert technikai vezetővel, Zsinka Jánossal; valamint a magyar NB I-ben a valaha volt legtöbb mérkőzést (570) játszó kapusedzővel, Végh Zoltánnal. Ha ilyen nevekkel érkezik egy csapat, az mindenhol eseményszámba megy, és így lesz ez a szombaton 16.30-kor kezdődő mérkőzésen, Nyírbátorban is.

– Örülünk neki, ha így gondolják Nyírbátorban, de mostanában nem nagyon tapasztaljuk, hogy kiemelt figyelem irányulna ránk az ellenfeleink részéről – mondta lapunknak Lipcsei Péter. – Tavaly az NB II-ben még más volt a helyzet, de immáron kevésbé állunk a figyelem középpontjában. Célunk egyértelműen a bentmaradás kiharcolása, no meg az, hogy fejlődjenek a játékosaink, hiszen nagyon fiatal csapattal vágtunk neki a bajnokságnak.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2013. szeptember 12-i számában.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!