Sport

2013.09.10. 10:19

Rekordmezőnyben futottak félmaratont

Budapesten és Kassán is rangos és hangulatos futófesztivált rendeztek.

Budapesten és Kassán is rangos és hangulatos futófesztivált rendeztek.

A futófesztiválok hétvégéje volt a legutóbbi. Budapesten immár 28. alkalommal rendezték meg a Nike félmaratonit, amely magyar bajnokság is volt egyben. A távot két- és háromtagú váltók is teljesíthették, a összesen 12 850 futó indult, ami részvételi rekord, miként az egyéni indulók száma (7305) is.

A mezőnyből nem hiányozhattak a megyebeli futók sem, Nyíregyházáról hatvanketten teljesítették a távot, a második legnépesebb delegációt pedig Kisvárda adta hat indulóval. A maga kategóriájában dr. Újhelyi János érte el a legjobb helyezést, aki a szenior kategóriában a negyedik helyen végzett 1:36:01 órás idővel. Ugyancsak az első tíz között végzett Kubovics Éva (1:38:05), aki a hölgyek 2-es korcsoportjában lett hetedik.

Kassán éjszakai futófesztivált rendeztek, szintén remek körítéssel és kiváló hangulatban. A szlovákiai település belvárosában két kört kellett teljesíteniük az összesen 9170 métert teljesítő versenyzőknek, akik közül a legjobb eredményt Pokrovenszki Gergely, a nyíregyházi járási hivatal munkatársa érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!