Sport

2013.09.24. 07:38

Zarnóczay két ezüstrókát is fogott

Nyíregyháza - Támogatás hiányában is szép eredményeket értek el a nyíregyházi rádiós tájfutók.

Nyíregyháza - Támogatás hiányában is szép eredményeket értek el a nyíregyházi rádiós tájfutók.Nemrégiben a lengyelek voltak a házigazdái a rádiós tájfutó Európa-bajnokságnak, amelynek a cseh határhoz közeli Klodzko völgyben található Kudowa Zdoj környéke (600–1000 méter tengerszintfeletti magasság) adott otthont.

A kontinensviadalon négy versenyszám volt, de a költségek miatt lehetővé tették a rendezők, hogy a klasszikus (rh, urh) kategóriák kivételével a résztvevőknek nem volt kötelező elindulni a foxoring és a gyorsasági versenyszámokon.

A pályák nagyon kemények, a legtöbbek véleménye szerint nagyon is durvák voltak. A nehézségi fokokra jellemző adat: volt olyan korosztály, amelyikben csak hárman tudtak a 140 perces szintidőn belül célba érni, több kategóriában pedig csak négy-öt induló teljesítette hiba nélkül a távot.

A kis létszámú, mindössze nyolc fős magyar csapat végül öt érmet nyert. Anyagiak hiányában a Nyíregyházi Városi Rádióklubot csak két versenyző, Zarnóczay Klára és Moravszki János, valamint Venczel Miklós, mint a nemzetközi zsűri tagja képviselte az EB-n.

Csapatban is érem

Zarnóczay Klára a sprint kategóriában ezüstérmet szerzett, rövidhullámban egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott, csapatban pedig újabb ezüstérmet vehetett át. Az urh-kategóriában egyéniben a nyolcadik, csapatban a negyedik helyen zárt, a foxto­ringban nem indult. Moravszki János társ hiányában csak egyéniben versenyzett, rh-ban és foxoringban egyaránt a tizenkettedik, urh-ban a tizenötödik helyen ért célba.

– A felkészülési lehetőségek ismeretében nagyon elégedettek lehetünk az Európa-bajnoki szerepléssel. Sajnos, az ifjúsági versenyzőink családi „kasszái” nem tették lehetővé a részvételüket az Európa-bajnokságon – summázta az EB-szereplést Venczel Miklós.

– Támogatás hiányában csak nagyon kis létszámmal tudtunk elindulni az idei versenyeken, de így is nagyon szép eredményeket értünk el – folytatta Venczel Miklós.

Kazah világbajnokság

– Az országos bajnokságon – amelyen első alkalommal rendezték meg a klasszikus rövid- és ultrarövid-hullámú versenyszámok mellett a gyorsasági és foxoring kategóriákat is – tíz bajnoki címet szereztünk. Varga Julianna és dr. Paál András három-három, Iski Gergő kettő, míg Moravszki János és Venczel Gábor egy-egy bajnoki címmel büszkélkedhet. Varga Julianna, Venczelné Bartha Ildikó, Zarnóczay Klára, Moravszki János, Román János a dobogó második fokára állhattak, bronzéremmel gyarapította gyűjteményét Varga Julianna, Venczelné Bartha Ildikó, Moravszki János, Román János, Venczel Gábor, és jómagam – így Venczel Miklós.

A következő esztendő nagy versenye a világbajnokság lesz, amelyet Kazahsztánban fognak rendezni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!