Sport

2013.10.07. 16:47

A harminchét és a negyven pontot sem kell megmagyarázni

A vesztes csapatból került ki a mezőny legeredményesebbje Pakson, a Marso-NYKK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata bemutatkozó mérkőzésén.

A vesztes csapatból került ki a mezőny legeredményesebbje Pakson, a Marso-NYKK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata bemutatkozó mérkőzésén.

Két különböző cím a férfi élvonalbeli bajnoki idénynyitó Atomerőmű SE–Marso-NYKK meccsről (116–76) szóló írások közül: „Erődemonstráció Pakson” és „Az NYKK nem játszott csapatként”. Melyikben van több igazság?

– Nem hiszen, hogy erődemonstrációt tartott volna a Paks, pusztán megtisztelt bennünket azzal, hogy a nála gyengébb csapat elleni meccset is komolyan vette – válaszolta Horváth Imre, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Az már igaz, hogy nem játszottunk csapatként, de ez természetes, hiszen ebben az összetételben mindössze egyet edzettünk.

A másik összehasonlítás így szól: Dyricius Simms-Edwards 37 pontot dobott, a csapat magyarnak született játékosai összesen tízet.

– Még elemezni kell, hogy Simms-Edwards esetleg túlvállalta magát vagy ennyire magára maradt, mindenesetre a harminchét pontot nem kell magyarázni, ezt máskor is elfogadjuk tőle – így a szakvezető. – Róla tudni kell, hogy sokat dobó játékos, ebből adódóan másoknak kevesebb lehetőség jut. A jelek szerint most a magyarjaink jártak így, ám egy alkalom után még nem törnék pálcát felettük, ha öt-tíz meccs után is ez lenne a helyzet, akkor beszélhetnénk arról, hogy baj van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!