Sport

2013.10.24. 09:34

Akiknek elegük van a hazai pálya átkából

Augusztusban nyert utoljára otthon az Ibrány – a déli harangszóra kezdődik a nagykállói rangadó.

Augusztusban nyert utoljára otthon az Ibrány – a déli harangszóra kezdődik a nagykállói rangadó. Szép sorozatok épülnek a megyei első osztályban. A második helyre felkapaszkodott nyírmadai futballcsapat példának okául négy győzelmet mutathat fel – zsinórban. Éppenséggel aktuális ellenfele, a Nagykálló is brillírozik: immár hatodik hete veretlen, négy siker mellett két döntetlennel fényezte eddigi szereplését.

Gerliczki Máté legénysége legutóbb a tabella tetején táborozó Baktalórántháza otthonában nyújtotta tovább tetszetős produkcióját. A felek szombaton rendhagyó időpontban, a déli harangszóra „esnek egymásnak” az tizenegyedik forduló egyértelműen rangadónak titulálható összecsapásán.

Mikor, ha most sem?

Ugyancsak vörösre tapsolhatták tenyerüket a Cellspan-Balkányért szorítók. A csupa szív Dán Ferenc alakulata két vereséggel startolt, azóta viszont csupán egyszer bakizott, mégpedig szeptember 28-án – Tuzséron. Vagyis, az elmúlt nyolc körben tizenkilenc pontot (!) kaszált, miközben legyűrte a bajnoki címvédő Kemecsét, győzni tudott Ibrányban, majd a masszív Nyírgyulajt „kapta el”. Mindazonáltal nem ájultak el maguktól. Nem is árt résen lenniük a balkányiaknak, az edzője által – férfias küzdelemre felszólított, gyengén muzsikáló Szatmár Unió vendégeként közel sem mehetnek biztosra.

Az emlegetett Ibrány viszont „szabadulni akar” a hazai pálya átkától. Bármily meglepő, az acélosnak tartott egylet augusztus 25-én, elporolta a Tiszalököt, azóta egyetlen meccset sem sikerült behúznia saját katlanjában. Így hiába az idegenben még oly eredményes mérleg, a gárda leragadt a középmezőnyben. Ehhez, persze hozzájárult a Versenybizottság döntése, amellyel elveszett a nyitányon, a Volán-Sényő ellen begyűjtött három egység.

Plusz, még büntetőponttal is sújtották őket – az ominózus találkozón Balázsi Péter jogosulatlan bevetése miatt. Az ibrányiak még nem törődtek bele a döntésbe, fellebbeztek...

Akad még egy, meglehetősen nagy jelentőséggel bíró meccs. A sereghajtó, első diadalára ácsingózó Tiszalök háza táján alighanem megfogalmazódott az igény: kit vernek meg, ha a Volán-Sényőt sem...

Valamennyi edző nyilatkozata olvasható a Kelet-Magyarország október 25-i számában.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!