Sport

2013.10.29. 10:24

Cifrázás nélkül áll össze a kép

A Balkány számára kifizetődik az egységes csapatszellem: az edző arra is ügyel, hogy senki ne szálljion el magától.

A Balkány számára kifizetődik az egységes csapatszellem: az edző arra is ügyel, hogy senki ne szálljion el magától. Hűvös, északi nyugalommal tör egyre feljebb a Dán-legénység. Mert bár a Cellspan-Balkány két ,,zacskóval” indította a szezont – azóta viszont csak egyszer csúszott meg, mégpedig Tuzséron, ahová egyébként sem nyerni járnak az ellenfelek. A megyei első osztályú futballcsapat az elmúlt kilenc fordulóban huszonkét pontot kaszált: naná, hogy a balul elsült nyitány után a tizennegyedik helyről feltornázta magát a negyedik helyre. A pazar formát mutató egylet legutóbb a lejtmenetben lévő Szatmár Unió FC-t gyűrte le idegenben és taszította még mélyebb válságba a házigazdát.

– Az utolsó négy meccsen zsinórban győztünk, amelyeken egy gólt kaptunk, ami azt gondolom, önmagáért beszél – sorolta a megcáfolhatatlan tényeket Dán Ferenc, a Balkány játékos-edzője. – A siker a titka abban rejlik, hogy egységesek vagyunk, jó a csapatszellem, én ezt mindig nagyon fontosnak tartottam. Sértődött játékosokkal nem lehet eredményt elérni, persze mindig akadnak, akiknek nem tetszik valami, de úgy látom, a kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgók elfogadják, hogy így is hasznára vannak a csapatnak.

Dán Ferenc rutinos róka, hosszú pályafutása során figyelt, tanult, most pedig felhasználja tapasztalatait. – A mondás ugyebár azt tartja: végy egy jó kapust! Varga István pedig nagyszerűen véd, ami megnyugtatólag hat a társakra. A támadórészlegben rendszerint van olyan játékos, aki a legjobbkor villan, eldöntve a mérkőzést. Így áll össze a kép. Cifrázás nélkül mindenki annyit tesz hozzá a játékot, amennyi szükséges.

Megjegyzem, sok edzővel dolgoztam együtt, igyekeztem ellesni tőlük a hasznos fortélyokat: Farkas Bélától a szigort, Mirgai Lászlótól a taktikát, Boros Gyulától a higgadtságot, és azt, miként kell kezelni a vereséget. Az idősebb generációt képviselő Papp László felkészültsége adott példát számomra. Akit nem említettem, azoktól is próbáltam tanulni. Remélem, a játékosaim nem szállnak el az elért eredményektől, mert továbbra is a földön kell járni.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!