Sport

2013.10.30. 09:08

Nem mondanának csütörtököt...

A Fatum-Nyírsuli-NRK meglehetősen nehéz szituációban próbálja legyűrni a jó formába lendült Miskolcot.

A Fatum-Nyírsuli-NRK meglehetősen nehéz szituációban próbálja legyűrni a jó formába lendült Miskolcot. Eddig jó. Sőt, több, mint szép. A Fatum-Nyírsuli-NRK állandósította helyét az élcsoportban, noha a jelenlegi második pozíció még nem garancia semmire – annyi szent, nem áll rosszul az élvonalbeli női röplabdacsapat szénája. A csütörtök esti Miskolc elleni hazai fellépésen (Bem-iskola, 18 óra) tovább fényesítheti bajnoki szereplését a nyíregyházi együttes. Az esély adott, elvégre a közelmúltban letudott Magyar Kupa párharc során oda-vissza legyűrte borsodi riválisát, amellyel szemben egyébként is ritkán szokott felsülni.

Botos Fruzsina távozását követően úgy gondoltam, megtaláltam az új szerkezetű csapatot, sajnos, az élet nagy rendező, keresztülhúzta terveimet – szolgált nem éppen jó hírekkel Balázs István, a nyírségiek trénere. – Az őszi szezon során talán a legjobb legjobb teljesítményt nyújtó Roma Flóra térdsérülés miatt két hétre kidőlt a sorból, a Botos helyén számításba vett Andrejkovics Alexandrát családi gyász érte, így ismét új stratégiát kell kitalálni, erre alig három edzésen jut lehetőség.

Ebben a szituációban Berényi Eszter lép elő és válik meghatározó játékossá ezen a mérkőzésen, amelyen az előzmények ismeretében nem lehet más a csapattal szembeni elvárás, mint az akármilyen különbségű győzelem. Külön balszerencsénk, hogy a Miskolc, véleményem szerint most találta meg önmagát, ezt igazolják az utóbbi találkozóinak eredményei.

Már a kupavisszavágón is nagyon megnehezítették a dolgunkat, majd ugyanolyan szoros meccset játszottak a TF-el, mint mi, és 0:2-ről fordítva legyőzték azt a magyar junior válogatottat, amelytől kikaptunk. Ezek után mit mondhatnék még? Továbbra is bízom játékosaimban, továbbá abban, hogy a pályára kerülők átérzik helyzetünket, a meccs súlyát, fontosságát. és természetesen számítunk a közönség támogatására.

A Fatum-Nyírsuli-NRK heti programja még tartogat egy feladatot, vasárnap az UTE vendégeként próbálja kivágni a rezet.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!