Sport

2013.10.21. 14:14

Végig maradt az óvatoskodás

Hazai pályán nehezebben gyűjtögeti a pontokat a Kisvárda, de ez más csapatokra is jellemző.

Hazai pályán nehezebben gyűjtögeti a pontokat a Kisvárda, de ez más csapatokra is jellemző.Ez most már nem mossák le magukról a kisvárdaiak. Mármint, hogy idegenben jobban megy nekik, mint hazai pályán. Az NB II-es futballcsapat otthonától távol még nem kapott ki, saját katlanjában viszont két vereség mellett három döntetlen is becsúszott. A harmadik (1–1) éppenséggel szombaton a Dunaújváros ellen, amikor 1–0-s vezetését követően a 35. perctől emberelőnyben futballozhatott.

– Úgy veszem észre, a teljes NB II-re jellemző, hogy hazai pályán többet botladoznak a csapatok, magyarán senki nem mehet biztosra a másik ellen – mondta Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Az is jellemző a csapatomra, de az egész magyar futballközegre, hogy jobban képes azokban a helyzetekben koncentrálni, amikor olyan rivális az ellenfél, amelytől tartani kell. Aztán azt is elvárják tőlünk, hogy hazai pályán kezdeményezzünk, lehengerlően támadjunk, miközben sokan elfelejtik: az átszervezésnek köszönhetően másfél osztályt ugrottunk a nyáron.

Meg lehet nézni, hogy tavalyi NB III-as vetélytársaink hol foglalnak helyet a megizmosodott harmadosztályú tabellán... Az elmúlt hazai meccseken előfordult, hogy jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, csak éppen egy dolgot felejtettünk el. Pontot szerezni. Ezt a kudarcot nem akartam még egyszer átélni, emiatt most óvatosabb játékot kértem a fiúktól, figyelembe véve az ellenfél képességeit és erősségeit.

(A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2013. október 22-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!