Sport

2013.11.15. 16:08

Átadták az örökösföldi műfüves focipályát

Nyíregyháza - Mészöly Kálmán: Akarjatok focisták lenni!

Nyíregyháza - Mészöly Kálmán: Akarjatok focisták lenni!

A srácok egyből éltek a lehetőséggel! Passzolgattak, cselezgettek, ízlelgették a játékteret, amely ezután az edzések új helyszín is lehet. Pénteken kora délután végre megtörtént az, amire már nagyon régóta vártak a nyíregyházi foci kedvelői: átadták az örökösföldi új, műfüves pályát.

A Városi Stadion egykori legendás salakpályáját felváltó műgyep már megkopott, agyonhasználták, ahhoz képest az új játéktér szinte varázslatos. A különbség olyan, mintha betonon, vagy padlószőnyegen sétálnánk. Természetesen az utóbbi az örökösföldi.

– Ünnepi ez a pillanat, nem csak a fiatal labdarúgók, a nyíregyházi focikedvelők számára is- kezdte köszöntőjét dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere. – Mint ismert, a városi fejlesztések jó része a sportot szolgálja, elég ha csak a bujtosi csarnok felújítására, az ovifoci-pályákra, vagy a szabadtéri kondiparkokra gondolunk. A labdarúgást mindig is kedvelték a nyíregyháziak, jó érzés, hogy az utánpótlás csapatai és a Szpari ilyen eredményesen szerepelnek. Reméljük a folyamat nem áll meg, és a labdarúgás infrastrukturális feltételei tovább fejlődnek. Bízunk benne, hogy profi szakemberek olyan munkát végeznek majd a Nyírsulinál, a Bozsik Akadémiánál, hogy érdemes lesz kijárni a focimeccsekre. Kívánom, hogy eredményesen használjátok az új pályát – így dr. Kovács Ferenc.

Az örökösföldi pálya 130 millióból épült meg, ennek harminc százalékát a város, a többit az MLSZ adta a TAO-s pénzből. A reflektorokkal megépített játékteret kerítés veszi körül, egyik oldalon pedig két, műanyag székekkel felszerelt lelátó készült.

- Ezt az alkalmat is szeretném megragadni arra, hogy köszönetet mondjak a szülőknek, akik hóban-sárban kitartanak a srácok mellett, hordják őket az edzésekre. Köszönet jár az edzőknek, akik nagy szakértelemmel és eredményesen nevelik a fiatalokat. Köszönet jár a városnak, hogy egy ilyen remek, alagcsövezett és villanyvilágítással felszerelt pályát adnak

a fiataloknak. reméljük, hogy tavasszal már a két füves pálya is alkalmas lesz az edzésekre és a mérkőzésekre- tudatta beszédében Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezető igazgatója. Az ünnepélyes átadást az MLSZ részéről a magyar labdarúgás egyik ikonja, a Szőke Szikla, azaz Mészöly Kálmán, a Vasas és a válogatott klasszis hátvédje, egykori szövetségi kapitány is megtisztelte.

– Csodálatos nap ez számotokra és számomra is, hiszen mindig nagy öröm átadni egy ilyen remek pályát – kezdte beszédét Mészöly Kálmán.– A Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából ez a kétszáztizedik hasonló ünnepségem, ami örömteli, közben a magyar foci köhög, meg van fázva, miként csütörtökök a 21 és 19 évesekből álló válogatottunk. Amikor én elkezdtem, volt hogy latyakban, sárban tócsákban fociztunk, aztán amikor rendes pályára kerültünk teljes szívünkből hajtottunk, akartunk az edzéseken a mérkőzéseken. És ami nagyon fontos: focisták akartunk lenni, ezért mindent megtettünk!

– Lényeges az, hogy az edzők mit gyakoroltatnak veletek, ám attól sokkal fontosabb, hogy akartok -e focisták lenni- folytatta Mészöly Kálmán. – Ott voltam Bukarestben, amikor a világbajnoki selejtezőn szerepelt válogatottunk. Az háború volt, amit elbuktunk, mert lelketlenül, akarat nélkül játszottunk. Ott vannak a vízilabdázóink, a kajakosaink, sorra hozzák a világbajnoki címeket, mert akarnak. Akarjatok ti is, mert így tudjátok megköszönni ezt a remek pályát. Hallom, hogy legutóbb ötezren voltak a Szpari meccsén, szerintem Nyíregyházán, ha felkerül a csapat az élvonalba, akkor tízezren is lesznek meccsen. Ti is tegyetek arról, hogy így legyen. Látom, hogy a pálya mellett két templom is épül. Lehet imádkozni, hogy az Isten is segítsen bennünket abban, hogy sikeresek legyetek- így Mészöly Kálmán.

Információink szerint a jövő héten már ott edzhetnek a fiatalok, és amennyiben a kispadok is a helyükre kerülnek, akkor a Bozsik Akadémia csapatai itt fogadhatják bajnkin a felcsúti Puskás Akadémiát.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!