Sport

2013.11.23. 10:57

Nagyobb fokozatba kapcsolnak

Ibrány, Nyíregyháza - A nyíregyházi bringások gyümölcsöző kapcsolata az ibrányiakkal.

Ibrány, Nyíregyháza - A nyíregyházi bringások gyümölcsöző kapcsolata az ibrányiakkal.

Nagy jelentőségű megállapodásra készül az Nyíregyházi Kerékpáros SE Alpin-Salewa, Ibrány város önkormányzata és az Ibrány SE. Az idénen elindult egy óvatos, ámde annál inkább reményt keltő együttműködés, mely országúti kerékpárversenyek rendezésében és lebonyolításában nyilvánult meg.

– A július elején keretük fel Ibrányban a város vezetőit, akik példás hozzáállással és gyorsan döntve tették lehetővé, hogy megrendezhessük azt a 100 km-es országúti mezőnyversenyt, amelyről valamennyi résztvevő pozitívan vélekedett – kezdte a részletekbe avatást Solymosi János, az NYKSE Alpin-Salewa elnöke és versenyzője – Augusztusban miután a városvezetés biztosított egy másfél kilométeres körpályát, egy háztömbkörüli versenyt is megrendezhettünk. A városi vezetés rugalmassága és segítőkészsége okán már idén elkezdtük szervezni a 2014-es kerékpár szezont, és ebben három országúti kerékpárverseny kapott helyet.

Trencsényi Imre alpolgármesterkétn és az Ibrány SE egyik vezetőjeként is sokat tesz azért, hogy az országúti kerékpározás kimozduljon holtpontjáról, és hozzáértő és támogatni hajlandó emberek, szervezetek, vállalkozások és önkormányzatok segítségével felzárkózzon az ország kerékpározás szempontjából jelentős régióihoz. Az egyesületünk feladata ezzel kapcsolatosan az, hogy a lehetőségekkel élve minél színvonalasabb és eredményesebb munkát végezve biztosítsuk a versenyek szakmai színvonalát, illetve a versenyzőink és kapcsolataink révén minél szinvonalasabb mezőnyt hozzunk el Ibrányba. Az NYKSE feladatai közé tartozik továbbá az is, hogy az igazolt versenyzőinknek minél több és minőségibb edzési, versenyzési feltételt biztosítsunk ,hiszen egy klub munkája – és ez legyen szakmai, szervezői - abban mutatkozik meg, hogy milyen eredményeket tudnak lerakni a versenyzői az „asztalra”.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország november 23-ai számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!