Sport

2013.11.21. 09:01

Olykor Dávid is legyőzheti Góliátot

Az utolsó őszi fordulóban – a Baktalórántháza után – újabb éllovassal tolhat ki a Dombrád.

Az utolsó őszi fordulóban – a Baktalórántháza után – újabb éllovassal tolhat ki a Dombrád. A Szi-Zo Sport megyei első osztály őszi zárófordulójának feszülnek neki a csapatok, hogy ugyanazzal a lendülettel elkezdjék a tavaszi szezont... Alapesetben a hét végén az esztendő utolsó bevetését teljesítenék az együttesek, mindazonáltal központi döntés született arról – egy előrehozott bajnoki kört iktatnak a programba.

Vagyis a 2014-es menetrendet némiképp megrövidítve november legvégén, illetve december 1-én is tétmeccsen lépnek pályára az érintettek. A határozat praktikusnak tűnik, főként az aktuális esztendő elejének ,,felejthetetlen” történése ismeretében. Amire ugyanis még soha nem akadt példa, a márciusban, és ami még inkább elképesztő, áprilisban a cudar időjárás következtében egy hónapra leállt a bajnokság.

Egyszer már sikerült...

De még nem rohanjunk ennyire előre! Az aktuális játéknap jó néhány érdekes pillanattal kecsegtet. Borza László számára mindenképp. A jelenleg a Dombrádot irányító szakvezető vasárnap a Nagykálló ellen vezeti csatába fiait – azzal a gárdával szemben, amelynek kispadján másfél esztendőt húzott le. Miként tény az is, a bentmaradásért hajtó Tisza-partiaknak nagyot kell domborítaniuk, ha le akarják gyűrni az éllovast. Ne felejtsük, egyszer már sikerült hasonló szituációban kivágniuk a rezet – az akkortájt szintén a tabella tetején székelő Baktalórántháza elvérzett Dombrádon. Ahogy BorzaLászló is utalt rá: „Mert olykor Dávid is legyőzheti Góliátot”.

Éles összecsapásokból egyébként sincs hiány.  A Cellspan-Balkány–Mándok találkozón két az elithez tartozó legénység vívja csatáját a minél előkelőbb helyezés megkaparintása érdekében. Az alsóházban nem különben becses pontokat osztanak a Nagyecsed–Csenger találkozón, míg a Tiszakanyár–Szatmár Unió FC meccs győztese fellélegezhet kissé. A házigazda olyannyira, hogy – tekintve a közelgő szünetre – hosszú hónapokra eltávolodhat a kiesőzónától, míg a látogató nem csupán kozmetikázhat eddigi halovány teljesítményén, szintén esélyt kínálkozik arra, hogy elszakadjon a veszélyes övezettől.

Szakvezetői várakozások: 15. forduló

(kezdés: 13, ifi: 11)

Szombat

Nyírgyulaj (8.)–Baktalórántháza (2.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nem vagyunk igazán jó formában, össze kell kapnunk magunkat az utolsó két mérkőzésre. Mindenképpen pontot, pontokat kell szereznünk!

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Szeretnénk az őszi idényt szépen befejezni, még, ha nem is ez lesz az utolsó meccsünk idén. Tudjuk, nem lesz egyszerű a masszív Nyírgyulaj otthonában, viszont bízom abban, hogy ezúttal idegenben is gólképesebbek leszünk elől, mint hátul.

Tuzsér (7.)–Tiszalök (16.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Olyan meccsre számítok, mint amelyet legutóbb Sényőn játszottunk, csak a Tiszalök valamivel rutinosabb csapat. Még mindig van mit javítani a helyzetkihasználáson, remélem, nem fogjuk saját magunknak nehézzé tenni a mérkőzést.

Kovács János, tiszalöki edző: – Az utóbbi hetekben látottak megnyugtatóak. Jó játékkal, szervezetten, a megbeszéltek alapján futballoztunk. Reméljük ezeket a kritériumokat most is teljesítjük, és olyan csapat otthonában vívunk egy jó meccset, ahol mindenkinek nagyot kell küzdenie a megfelelő eredmény elérése érdekében.

Szatmár Unió FC (11.)–Tiszakanyár (10.)

Siska Attila, az SZUFC edzője: – Összeállítási gondjaim nem lesznek, így a felkészülést tekintve ez volt a legegyszerűbb hét ebben az idényben...

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Nagyon remélem, hogy sikerül végre kihasználni az utolsó lehetőséget az őszi szezonban, hogy idegenben is eredményesen szerepeljen a csapat.

Kemecse (3.)–Volán-Sényő (14.)

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Ahhoz, hogy a jelenlegi pozíciónkat tartani tudjuk, csak a három pont megszerzése jöhet szóba. A sényőiekkel baráti a kapcsolatunk, de a pályán erre nem leszünk tekintettel.

Rubóczki Tibor, sényői edző: – Mit mondhatnék?... Két emberünk megint kiesett az egyébként sem túl acélos keretből, ráadásul a bajnokesélyes otthonába látogatunk. A kemecseiekkel kifejezetten jó viszonyt ápolunk hosszú évek óta, a pályán viszont arra törekszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat.

Vasárnap

Dombrád (12.)–Nagykálló (1.)

Borza László, dombrádi edző: – Számomra kiemelt jelentősége van ennek a mérkőzésnek, mivel azzal a csapattal játszunk, amelynek másfél éven keresztül, egészen májusig edzője voltam. A második helyen álltunk, amikor távozni kényszerültem... Nem csak nekem, néhány játékosomnak is presztízsmeccs lesz, megpróbálunk a tőlünk telhető legjobb teljesítményt nyújtani. Igaz, ha a labdarúgásban csupán a tabellán elfoglalt pozíciókat vennék figyelembe, akkor le sem kellene játszani a találkozót. De azért szép ez a sportág, mert olykor Dávid is legyőzheti Góliátot.

Gerliczki Máté, nagykállói edző: – Csapatom megfogyva bár, de nem megtörve készül a következő mérkőzésre. A múlt heti siker szárnyakat adhat a folytatásra, amit megfelelően kell kihasználnunk az otthonában kifejezetten veszélyes Dombrád ellen.

Ibrány (9.)–Nyírmada (5.)

Varga Attila, ibrányi edző: – Egyben biztos vagyok: helyzetünk lesz, ami még bizonytalan, ebből hányat értékesítünk...

Szőke István, nyírmadai edző: – Ha az elmúlt fordulóban mutatott formát, illetve játékot „át tudjuk vinni” az Ibrány elleni mérkőzésre, akkor lehet keresnivalónk.

Nagyecsed (15.)–Csenger (13.)

Dudás Zoltán, nagyecsedi edző: – Úgy érzem, az elmúlt mérkőzésen is hiányzott az a kis szerencse, ami az ősszel többször is elpártolt tőlünk. Nagyon fontos meccs következik számunkra, remélem minden játékosom megfelelő alázatot fog tanúsítani a kedvező eredmény elérése érdekében.

Barcsay István, csengeri edző: – Örültünk a hét végi győzelemnek, szeretnénk ezt a lendületet átmenteni a következő a meccsre, és pontot, jobb esetben pontokat szerezni Nagyecseden. Persze, tudjuk, hogy a hazaiak hasonlóan gondolkoznak, de bízom saját csapatomban.Cellspan-Balkány (4.)–Mándok (6.)

Dán Ferenc, balkányi játékos-edző: – Két hazai mérkőzésünk van hátra, szeretnénk jól kijönni belőle. Nem lesz egyik sem könnyű, de a csapat már bizonyította, képes bárkit legyőzni. Mindenesetre megpróbálunk tisztességgel felkészülni mindkettőre.

Csoma Dezső, mándoki edző: – Minden mérkőzés nagyon fontos számukra, szeretnénk pontot, pontokat rabolni Balkányból. A hazaiak kétségtelenül jól szerepelnek, de nem kirándulni megyünk vasárnap...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!