Sport

2013.12.03. 11:37

Évkezdő nagy teremfocitorna

Harminckét csapat indul majd a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupán.

Harminckét csapat indul majd a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupán. Meccsdömping lesz január első hétvégéjén a bujtosi csarnokban, hiszen ekkor rendezik megyénkben az esztendő első nagy teremfocitornáját, a II. Kelet-Magyarország - Eissmann Hungária Kupa országos pénzdíjas teremtornát.

- Kilencedik esztendeje rendezzük meg a teremfoci tornánkat, hiszen Eissmann Automotive Hungaria Kft. számára fontos az ilyen társadalmi szerepvállalás is. A szabadidősport támogatásával szeretnénk még népszerűbbé tenni a rendszeres mozgást, erre remek lehetőséget ad a népszerű teremfoci - tudatta a keddi sajtójátékoztatón Lénárt Krisztián, a főtámogató Eissmann Automotive Hungaria Kft. gazdasági igazgatója. Aki azt is elárulta, hogy a cég ismét indít csapatot a tornán, tavaly egyébként nem kis meglepetésre a negyedik helyen zárt a névadó alakulata.

- Több üzenete is van annak, hogy a Kelet-Magyarország is torna mögé állt. Nem csak passzív szemlélői szereznénk lenni környezetünknek, hanem a már említett társadalmi szerepvállalás bennünket is kötelez, főként ha ilyen nemes ügyről, az egészségmegörző és közösségformáló sportról van szó. Nemrégiben a gazdaság területén vállaltunk szerepet a TOP 100-rendezvényünkkel és a kiadványunkkal, most a sportban teszünk hasonlót a népszerű torna támogatásával – fűzte hozz Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztő-helyettese.

Ezt követően a Nyírsuli részéről Dajka László főszerevező avatta be a részletekbe a sajtótájékoztató résztvevőt. A három napos tornán harminckét csapat vehet majd részt, örömteli, hogy már három megyéből (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén) tucatnyi csapat nevezett. Mivel a focicsapatoknál január első hetében még pihenő van, így az amatőrök mellett bizonyára profi focistákat is felvonultatnak majd a csapatok. Mint például a címvédő Subway-Red Wolf. A torna január 3-án pénteken 10 órakor kezdődik, ekkor és másnap a nyolc négyes csoport tagjai körmeccseznek.

Mivel a Marso-NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdázói vasárnap este fontos bajnokit játszanak majd a Pécs ellen, pénteken este egy órát szünetel a torna, és a kosárlabdázók edzhetnek. Szombaton reggel nyolckor folytatódik a küzdelem, az este ismét a kosárlabdázóké. A csoportok első és második helyezettje vasárnap a kieséses rendszerben folytathatják, az ünnepélyes díjkiosztó délután háromkor kezdődik.

A Nyírsuli által is támogatott torna összdíjazása 400 ezer forint, a különdíjasok (legjobb játékos, kapus és gólkirály) a Sky Travel jóvoltából kapnak ajándékot. A tornával kapcsolatosan Dajka Lászlónál (30/700-2158, [email protected]) lehet érdeklődni.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!