Sport

2013.12.16. 08:15

Jól megtanultak Dán-ul

A balkányiak számára akadt olyan periódus, amikor nem győzték számolni a győzelmeket.

A balkányiak számára akadt olyan periódus, amikor nem győzték számolni a győzelmeket. Dánul tanultak és nem törött bele a nyelvük. A Cellspan-Balkány annyira sikeresen sajátította el a tréner által felvázolt tanagyagot, hogy bedolgozta magát a megyei első osztály élmezőnyébe. Sőt, a futballcsapat olyan győzelmi szériát produkált, ami a legkényesebb igényeket kielégítette. Holott, két vereséggel nyitották az idény, de aztán... Nem volt megállás. Ez az ősz összerántotta a társaságot, amely – télvíz idején – már tavaszi hadjáratra is fényesen bemelegített: a 2014-ből az előrehozott bajnoki fordulóban nagyon elkalapálta a sokáig a tabella tetején trónoló Baktalórántházát.

– Amikor felkértek a csapat edzőjének azt kértem a vezetőktől, hogy a lehetőségekhez mérten bízzák rám a keret kialakítását – árulta el Dán Ferenc, a Balkány játékos-edzője. – Továbbá arról is szó esett, legalább fél évet adjanak nekem, hogy megvalósítsam, amit elterveztem, az elnök úr pedig biztosított erről, és ígéretét betartotta. Mert meggyőződésem ahhoz, hogy egy csapat jól, és még eredményesen is működjön, időt kell hagyni az edzőknek, ami ugyebár Magyarországon nem divat. A felkészülés során arra törekedtem, hogy megtaláljam azt a posztot a játékosoknak, ahol a legjobbat tudják magukból kihozni. A másik fő szempontom az volt hogy a keretet győztes típusú játékosok alkossák.

Ránk is igaz, hogy öreg csapat vagyunk, de erre azt mondom: a mi ,,veterán” játékosaink jó színvonalon játszottak, kiegészülve a fiataljainkkal egész jó kis társaságot alkottunk. Nem ismertük a mezőnyt, de azt tudtuk, nehéz bajnokság elé nézünk, ezért én az első tízbe kerülést tűztem ki célul, titokban viszont az első hatba vártam a magunkat. A bajnokság rosszul indult: bár kikaptunk, a Bakta és a Nyírmada ellen sem futballoztunk rosszul. Akkor azt mondtam a fiúknak ne keseredjenek el mert ha a a hibákat kijavítjuk, akkor még nagyon sokszor örülhetünk. Csapatunk bizonyította is, hogy bárki ellen képes győzni.

Hazai pályán különösen jól ment, miközben akadt olyan szériánk, amikor sorozatban hat mérkőzést nyertünk, ennek a Csenger elleni idegenbeli vereség vetett véget. Hozzáteszem döntetlent értünk el a Nagykálló otthonában, ez rajtunk kívül senki másnak nem sikerült. Mindjárt gratulálok is nekik ahhoz, hogy az élen állnak.

Mint az már kiderülhetett, Dán Ferenc azon iparkodott, hogy összetartó együttest „gyúrjon”. A tréner – természetesen – nem enged elveiből, hasonló folytatásban „mesterkedik”.

– Ebben a fél évben a csapat nyújtott kimagaslót, így senkit nem szeretnék kiemelni. Nem várt eredmény ez tőlünk, de tavasszal is szeretnénk bizonyítani hogy igen is jó csapat vagyunk, számolni kell velünk a továbbiakban. A siker alapját a csapategység, a futball iránti alázat, a fegyelem teremtette meg. Azt gondolom, amennyit ezen a szinten edzeni szükséges, azt megtettük, nem éreztem, hogy erőnlétileg baj lenne. Az edzéslátogatottság mindig attól függ, ki dolgozik, ezzel a tényezővel minden alacsonyabb osztályban dolgozó szakvezetőnek meg kell barátkozni. A keretben nagy változás nem várható: távozóról egyelőre nem tudok, egy, esetleg két játékos érkezése várható.

 

Balkányi böngészde

A Cellspan-Balkány megyei I. osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 3. Balkány 16 11 1 4 36–19 34

Hazai pályán: 8 7 – 1 26–9 21

Idegenben: 8 4 1 3 10–10 13

A házi góllövőlista

10 gól: Nagy Dávid. 9 gól: Marozsán Mihály. 7 gól: Bencsik András. 3 gól: Szabó Péter. 2 gól: Ferenczi Flórián. 1 gól: Ferenczi Miklós, Kiss József, Szilágyi Zoltán, Vass Zoltán. Öngól: Szabó Gábor (Baktalórántháza).

 

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!