Sport

2013.12.11. 08:42

Önök kérték, Fazekas teljesítette

A tiszavasvári csatár számára öt gól szerzését irányozták elő, ő pedig megoldotta a feladatot.

A tiszavasvári csatár számára öt gól szerzését irányozták elő, ő pedig megoldotta a feladatot. A jelek szerint Mirgai László nem hiába osztotta ki keresetlen szavakkal a tiszavasvári csapat futballistáit. A Nyírpazony ellen – betlivel felérő – döntetlen (2–2) kihozta sodrából a megyei másodosztályú egylet edzőjét, aki nem tett lakatot a szájára. beolvasott elkényelmesedett játékosainak.

Nos, a tavaszról előrehozott hazai fellépésen a Nyírerdő-csoportot uraló legénység tíz gólt hintett az Apagynak, vagyis a fiúk magukba szálltak. A hét pontos előnnyel a tabella élére „fagyott” gárdából kitűnt az öt gólt szállító Fazekas Viktor: a keretben őskövületnek számító csatár – huszonnégy találatával – mindjárt a vonatkozó rangsor élére nyomult.

Mindez nem égbekiáltó meglepetés: a harminchét esztendős támadó négyszeres bajnoki gólkirály (háromszor a megy egyben, egyszer a másodosztályban koronázták meg...), meglehet, az ötödik címre sem kell már sokat várni...

– A pazonyi meccset követően sokat beszélgettünk, mert bár tény, sorban nyertük a meccseket, a játék nem volt az igazi – gyakorolt önkritikát Fazekas Viktor. – Nem tudnám pontosan meghatározni az okokat, talán egy kicsit belealudtunk a szezonba, azt hittük, majd jön minden magától. Azért olyan nagy baj nincs!

Valóban. A tizenhat bajnoki összecsapáson aratott tizennégy győzelem alátámasztja: a Vasvári csak csúnya „baleset” esetén csúszhat le a feljutásról.

– Nem akarom megbántani az apagyaiakat, egyetlen cserével érkeztek, mi pedig oda tettük magunkat, ebből ez sült ki belőle – fogalmazott diplomatikusan Fazekas Viktor, miközben egy kulisszatitkot is elárult. – A meccs előtt akadt olyan valaki, aki azt mondta: öt gólt kell szereznem, ez a feladatom! Megoldottam! Nem hittem volna, főként úgy, hogy az első félidőbe kihagytam három helyzetet. A szünetben az járt az eszemben, az illető, nagyon komolyan gondolta a kérését, valamit csinálnom kell. Visszamentünk a pályára, szinte azonnal gólt rúgtam, onnantól sorra jött a többi... Jó volt látni, a szakosztályvezető, László Zoli bácsi mennyire örült, már ezért megérte. Persze az is világos, a végén ő is csak a bajnoki cím begyűjtésével érné be.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!