Sport

2013.12.05. 09:37

Pályabetiltás, pénzbüntetés

Rohod - A rohodiaknak sokba került a Vasmegyer elleni meccsen kirobbant balhé – óvott és nyert a Vásárosnamény.

Rohod - A rohodiaknak sokba került a Vasmegyer elleni meccsen kirobbant balhé – óvott és nyert a Vásárosnamény.

Mint arról többször hírt adtunk, a 40. percben, 0–0-ás állásnál félbeszakadt a Rohod–Vasmegyer megyei másodosztályú mérkőzés. A Rakamaz Takarék-csoportban rendezett talákozón rendbontás történt, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság Versenybizottsága pedig döntött. A testület a házigazda egyesület terhére rótta fel az események elfajulásást, ezért a meccs három pontját, 3–0-ás gólkülönbséggel Vasmegyer SE javára igazolta. A rohodiak nem úszták meg ennyivel: 100 000 forintos pénzbüntetés mellett pályabetiltással sújtották – három soronkövetkező hazai meccset a településtől tíz kilométerre köteles lejátszani.

A rohodiak futballistája, a kirobbant balhéban tevékeny részt vállaló Pataki Gábort 2014. december 31-ig eltiltották. Nem ő az egyetlen, akit hosszú időre „kivontak a forgalomból”. Az ugyancsak a megye kettőben érintett mérk-vállaji Bodó Roland jövő év június 30-ig nem rúghat labdába, legalábbis bajnoki összecsapáson, míg a pátrohai Csikó Attilát 2015. június 30-ig „meszelték el”.

A megyei másodosztály Kelet-Magyarország-csoport 14. fordulójában letudott Túrricse–Vásárosnamény (1–1) mérkőzést a vendégcsapat megóvta. A beregiek – játékos jogosulatlan szerepeltetésére hivatkozva – emeltek kifogást, a Versenybizottság pedig megalapozottnak ítélte beadványulat. Az ügyben hozott határozat értelmében a találkozó pályán elért eredményét törölték, a három pontot, 3–0-ás gólkülönbséggel a Vásárosnamény kapta. Ráadásképpen a Túrricsét egy pont levonással is szankcionálták.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!