Sport

2013.12.14. 16:17

„Üdítő” eredmény a focitornán

Kisvárda - A besis Aranyászok nevű focicsapat, azaz a kollégisták kerültek a megyei döntőbe

Kisvárda - A besis Aranyászok nevű focicsapat, azaz a kollégisták kerültek a megyei döntőbe

A napokban a kisvárdai Városi Tornacsarnok adott otthont Coca-Cola Kispályás Labdarúgótorna városi-városkörzeti selejtezőjének, melyet tíz csapat részvételével rendeztek a középiskolás korosztálynak.

A közel tucatnyi gárda két 3, illetve egy 4 csapatos csoportban vágott neki a küzdelemnek, ahol a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium intézményét két gárda is képviselte. Nem is akármilyen színvonalon! De haladjunk sorjában! Az Arany János Tehetséggondozó Programot, azaz a kollégiumot a stílszerűen Aranyászok névre keresztelt együttes csoportjában szerepelt még a Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskola, valamint a Szent László Katolikus Szakközépiskola együttese. A besis kolisok a nyitányon 2:1-re alulmaradtak a Rákóczival szemben, ám ez az eredmény nemhogy lohasztotta volna „harci kedvüket”, hanem ellenkezőleg: inkább feltüzelte őket. A második meccsünkön – amolyan minden mindegy alapon – „nekimentek” a Szent László középiskolának, és végül imponálóan magabiztos teljesítménnyel megverték őket 6:0-ra. Így végül a csoport másodikjaként továbbjutottak, és mérkőzhettek a legjobb háromba kerülésért. Az ellenfél a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola és Gimnázium csapata volt. A fontos meccsen a határvárosiak 2:0-ra alulmaradtak a besisekkel szemben, az Aranyászok ezáltal bejutott a döntőbe, ahol a három csapat közül kettő(!) a Bessenyeit képviselte, miután a másik két ágról a kisvárdai Református Általános Iskola és Gimnázium csapata mellett a Dolhai Máté testnevelő által trenírozott Besis srácok csapata jutott a fináléba. Itt körmérkőzéseken döntötték el a helyezéseket. Az Orgován István pallérozta Aranyászok labdazsonglőrjei természetesen nem kerülhették el a Besis srácokat.

– A meccs korántsem volt nevezhető barátinak, ugyanakkor kifejezetten sportszerű, ám nagyon hajtós és küzdelmes mérkőzésen született meg az igazságos döntetlen (0:0) – értékelt Orgován István. Miután a Besis srácok csapata a Református Gimnáziummal is 0:0-át játszott, következett a mindent eldöntő utolsó meccs, ahol az Aranyászok megverte 1:0-ra a Református Gimnáziumot, és lettek a kolis fiúk tornagyőztesek. (A 2. helyen a Besis srácok végeztek!) A városkörzeti győzelem mindenképpen szép siker, azonban még csak aprócska lépés Brazília felé, ugyanis a megyei és az országos döntők után derül csak ki, hogy kik utazhatnak majd a jövő évi világbajnokságra – nézőként persze!

Csak emlékeztetőül – és némi biztatásként – tavaly a sorozat „leány-ágán” a besisek nyerték az országos döntőt, és nézhették meg jutalmul Amszterdamban a nem túlságosan szép emlékű holland-magyar vb-selejtező mérkőzést. Sajnos, de ez az eredmény már nem rajtuk múlott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!