Sport

2014.01.02. 18:08

Sportsikerek 2013-ban - Ki huszonöt, ki harmincöt év után léphetett feljebb

Szabolcs-Szatmár-Bereg -  „Bajnokcsapat, bajnokcsapat” – szól az ünnepi kórus késő tavasszal, kora nyáron, amikor a csapatsportágakban befejeződnek a soros küzdelmek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg -  „Bajnokcsapat, bajnokcsapat” – szól az ünnepi kórus késő tavasszal, kora nyáron, amikor a csapatsportágakban befejeződnek a soros küzdelmek. A Nyíregyházi Teke Klub játékosai már április végén skandálhatták a ritmust, a Gázművek MTE otthonában aratott 7–1-es győzelemmel ugyanis eldőlt, hogy a csapat megnyerte az NB I. Keleti csoportját, amivel jogot szerzett a legmagasabb osztályú, vagyis szuperligás részvételre. Történelmi volt a siker, hiszen huszonöt év eltelte után harcolta ki az élvonalbeli jogot a nyíregyházi legénység, más kérdés, hogy a babérokat nem tudta hazai pályán learatni a gárda, hiszen az infrastrukturális problémák nem oldódtak meg, és bár végül vállalták a szuperligát, a 2013/2014-es szezonban Ózdra kényszerültek.

Kisvárda kicsiben olyan lett, mint Győr: bajnok lett a férfi kézilabda- és a futballcsapat is. Előbbi az NB II-ben szerzett aranyérmet, egyúttal a jogot az NB I. B-s indulásra, ám ezzel végül nem élt a vezetőség. Lehet, azon az úton akarnak járni, mint a futballisták, akik 2012 után dupláztak az NB III-ban, ám a feljutáshoz (aminek az automatikus lehetőségével egy éve még nem éltek) a Szegedet is felül kellett múlni az osztályozón. Sikerült is, a hazai 1–1 után idegenben 3–0-ra nyert a Várda SE a stabil másodosztályú klub ellen, így a várdaiak 35 évnyi szünet után készülhettek újra arra, hogy megmérettetik magukat a második vonalban.

Kemecsén is ismerős az érzés, hogy a bajnoki cím után nem lép feljebb a csapat, hiszen így volt ez korábban, az NB III-ban aratott 2010-es elsőséget követően is. Ezúttal az NB III-tól visszalépve, a megyei első osztályban nem volt párja a kemecsei legénységnek, amely azonban a Tököl elleni osztályozón elvérzett, és maradt a szűkebb pátriája határain belül.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!