Sport

2014.02.22. 16:45

A gól hiányzott, de nagyon nagyon

Hódmezővásárhely - Sokba került a hazai vereség, az Észak-Magyarország Régió válogatott elbukta a párharcot.

Hódmezővásárhely - Sokba került a hazai vereség, az Észak-Magyarország Régió válogatott elbukta a párharcot.

Az Észak-Magyarország Régió válogatott nehéz küldetésre indult. Mivel a Fecsku István, Bíró Csaba edzőpáros irnyította együttes – november 30-án, Tiszaújvárosban, tehát hazainak tekinthető környezetben – 4–3-ra kikapott a Dél-Magyarország régiót képviselő együttestől, nagy alakításra volt szüksége a visszavágón. Mármint ahhoz, hogy a különcsatában felülmúlja ellenfelét.

Noha a sorozatos lemondások miatt a játékoskeret összetétele az utolsó pillanatig bizonytalan volt, ehhez képest már az első félidőben eltűntethette volna hátrányát a látogató. A főként szabolcsi futballistákra építő északi legénység azonban elbaltázta helyzeteit, miközben Baktalórántháza kapusa, Gazsi Ferenc a 37. percben tizenegyest hárított. A szitáló esőben letudott meccs folytatásában sem sikerült bepaszírozni egyetlen gólt sem, ami a házigazdának kedvezett.

A párharcban felülkerekedő csapat, jelen esetben a Dél-Magyarország Régió ugyanis továbbjutott, a folytatásban pedig a nyugati régió legjobbjával találkozik. A végső győztes gárda szerzi meg a jogot, hogy képviselje Magyarországot az amatőr labdarúgó Európa-bajnokságon.

KM

Jegyzőkönyv

Dél-Magyarország Régió–Észak-Magyarország Régió 0–0

Hódmezővásárhely, 50 néző, v.: Szőllősi.

Észak-Magyarország Régió: Gazsi F. – Csordás, Czerula, Kántor Zs., Lakatos B. – Orosz D. (Galambosi G., 72.), Fejes J., Lakatos I., Fábri Z. (Kiss P., 68.) – Fegyverneki, Marics G. Vezetőedző: Fecsku István.

Továbbjutott: a Dél-Magyarország Régió válogatott, 4–3-as összesítéssel.

Fecsku István: – Kimondottan jól játszottunk, jóval több lehetőségünk adódott, mint ellenfelünknek. A történtektől függetlenül gratulálok a csapatnak. Annál is inkább, mivel oda tették magukat a fiúk, kis szerencsével nyerhettünk volna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!