Sport

2014.02.23. 17:17

Ahány szakág, annyi bajnoki cím

Nyíregyháza - A négy aranyérmet dobásban, ugrásban, gyaloglásban és futásban szerezték a Nyírsuli sportolói.

Nyíregyháza - A négy aranyérmet dobásban, ugrásban, gyaloglásban és futásban szerezték a Nyírsuli sportolói.

Fedett pályára és dobófészerbe vonult a hétvégén a honi atlétika-élet színe-java, hiszen országos bajnokságokat rendeztek Budapesten. A lényeg: a Nyírsuli sportolói négy aranyérmet is szereztek a fedett pályás, valamint a téli országos dobóbajnokságon, ami a valaha volt legjobb teljesítmény.

A dobók között bajnoki címet szerzett a diszkoszvető Szikszai Róbert (58.91 méter), jelezve, hogy a juniorkorból kilépve is egyeduralomra tör. A Syma-csarnokban rendezett fedett pályás bajnokságon aranyérmes lett magasugrásban Bakosi Péter (215 centiméter), 5000 méteres gyaloglásban Helebrandt Máté (20:08.89 perc) és 200 méteren Ónodi Dávid (21.65 másodperc, egyéni csúcs). Ónoditól nem is annyira titkon duplázást várt a szakma, ám a 60 métert toronymagas ranglistavezetőként túlizgulta, és a győztestől egy századdal elmaradva (6.86), holtversenyben a második helyen végzett. Ugyancsak ezüstérmes lett 400 méteren Palásti Luca (55.81, egyéni csúcs), míg a hármasugró Pál Robin (15.14 méter) és a távolugró Lesku Norbert (718 cm) a harmadik helyen végzett. Csakúgy, mint a dobók között a diszkoszvető Kerekes Dóra (46.18).

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!