Sport

2014.02.16. 16:43

Úgy edzenek, mint a sztárok

Nyíregyháza - Remek erőben és formában tértek haza a Nyírsuli sportolói a dél-afrikai edzőtáborból.

Nyíregyháza - Remek erőben és formában tértek haza a Nyírsuli sportolói a dél-afrikai edzőtáborból.

Most aztán tényleg szerencsés véget a nyíregyházi atléták számára a dél-afrikai edzőtábor. Tavaly Kerekes László betegsége miatt ketten, két részletben tértek haza Potchefstroomból, ezúttal a Nyírsulit képviselő négy sportember egyszerre hagyhatta el a melegégövi felkészülés helyszínét, ahol közel három héten át tartózkodtak. A diszkoszvető Szikszai Róbert és Káplár János, a gyalogló olimpikon Helebrandt Máté bizonyára tud majd profitálni a Dél-Afrikában töltött időszakból, és Kerekes László edző számára sem volt hiábavaló az ezúttal eseménymentesebb kalandozás. Merthogy ezúttal semmi rendkívüli nem jött közbe...

– Ezúttal tényleg minden rendben volt, végig jól éreztem magam, és a munkára tudtam koncentrálni – kezdte a legfontosabbal a hazatérést követően Kerekes László, aki tavaly mélyvénás trombózissal szinte kiszökött az afrikai kontinensről. – A diszkoszvetők munkáját felügyeltem, a mi fiaink mellett a szentesi Seress András, a tavalyi magyar bajnok tartozott a csoportomhoz. No, meg Helebrandt Máté, aki egyedüli gyaloglóként tartózkodott kint, ő az előre megbeszélt edzéstervet teljesítette, és persze egyszer sem hagytuk magára. Ugyanott laktunk és edzettünk, ahol tavaly, ezúttal nem vettünk részt kiránduláson. Igaz, versenyen sem, mert nem állt rendelkezésre ehhez szükséges diszkoszvetőkör. Nem volt olyan meleg, mint tavaly, amit cseppet sem bántunk, egyszer a heves esőzés miatt nem is tudtunk edzeni, és a következő három napban a a füves futókört is kímélnünk kellett. Kijelenthetem, hogy a fiúk jó erőben vannak, ez Szikszai Robi esetében a dobások hosszában is megmutatkozott, Káplár Jani technikáját viszont még csiszolnunk kell.

(A teljes cikk elolvasható a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. február 17-i számában.)

Úgy edzenek, mint a sztárok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!