Sport

2014.03.12. 10:52

Az ezüstérem jelentette a vigaszdíjat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A válogatott kereténél is számításba veszik az újoncoknál jól szereplő megyebeli asztaliteniszezőket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A válogatott kereténél is számításba veszik az újoncoknál jól szereplő megyebeli asztaliteniszezőket.

A legkisebbek, vagyis az újoncok csapatbajnokságát rendezték a fővárosban, amely a MOATSZ-kupa egyéni versennyel párosult. Csapatban sem a nyírbátori fiúknak, sem a nyíregyházi lányoknak nem sikerült valóra váltaniuk az éremreményüket, amibe a főtáblán kapott balszerencsés sorsolás is belejátszott.

Az egyéni viadalon a lányoknál megszakadt Laskai Írisz korosztálybeli egyéves veretlensége, de mindez a döntőben történt, így a nyíregyházi játékos ezüstéremmel vigasztalódhatott. A bátori fiúk közül Molnár Dávid megbotlott az éremkapuban, de az ő szereplése is megfelelt az elvártaknak. Amúgy mindkét nevezett játékos bekerült a válogatottba, amely a hétvégén a szlovákiai Malackyban szerepel északi-szomszédaink újonc nemzetközi bajnokságán, ám csak Molnár Dávid utazik, Laskai Írisz iskolai elfoglaltság miatt itthon marad.

Újonc MOATSZ-kupa és csapatbajnokság

MOATSZ-kupa egyéni verseny

Fiúk

Főtábla. 1. forduló: Szeles K. (Nyírbátori ASE)–Kiss B. (Kecskeméti TE) 3:1, Molnár D. (Nyírbátori ASE)–Tóth P. (Jászkun Volán SC) 3:0. Nyolcaddöntő: András Cs. (BVSC-Zugló)–Szeles K. 3:0, Molnár D.–Bartal (Tolna) 3:0. Negyeddöntő: Juhász P. (KSI)–Molnár D. 3:0.

Lányok

Csoportmérkőzések. 2. csoport: Laskai (NAC Nyíregyháza)–Molnár R. (Mohácsi TE) 3:0, –Czeglédi (Statisztika PSC) 3:0. A csoport végeredménye: 1. Laskai Írisz 4 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. Nyolcaddöntő: Laskai (NAC Nyíregyháza) erőnyerő. Negyeddöntő: Laskai–Kenesey (Statisztika PSC) 3:1. Elődöntő: Laskai–Farkas N. (Statisztika PSC) 3:0. Döntő: Pad (Gyepesi ASE)–Laskai 3:0.

Végeredmény: 2. Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza).

Csapatbajnokság

Fiúk

Csoportmérkőzések. 2. csoport: Nyírbátori ASE (Molnár Dávid, Szeles Kristóf, Vadon Dániel, Virág Tamás)–Kecskeméti TE 4–1, –Szombathelyi AK 4–1. A csoport végeredménye: 1. Nyírbátori ASE 4 – a főtáblára jutott.

Főtábla. Negyeddöntő: KSI A–Nyírbátori ASE 4–2.

Lányok

Csoportmérkőzések. 1. csoport: NAC Nyíregyháza (Juha Marina, Laskai Írisz)–Egri ÁSC 4–0, –Statosztika PSC C 0–4. A csoport végeredménye: 2. NAC Nyíregyháza 3 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. Negyeddöntő: Statisztika PSC A–NAC Nyíregyháza 4–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!