Sport

2014.03.17. 15:19

Elszántság volt a válasz az igazságtalanságra

Nyíregyháza - A vasárnapi győzelemből erőt meríthetnek a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza játékosai.

Nyíregyháza - A vasárnapi győzelemből erőt meríthetnek a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza játékosai.

Ez bravúr, a javából. Már maga a győzelem tény is, hiszen mivel az NB I-ben nem volt forduló, vasárnap este a PLER Budapest II. a legerősebb keretével várhatta a második vonalbeli férfi kézilabda bajnokságban a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza együttesét. Az első félidő végén aztán olyan történt, ami döntően befolyásolhatta volna a meccs sorsát: Kaplonyi Zoltán szabálytalankodott a hazai beállóssal, amiért megkapta a jogos két percet, ám a fővárosi játékos törlesztett is. Erre a két csapat játékosai dulakodni kezdtek, a játékvezetők pedig büntettek.

A nyíregyháziakat, hiszen előbb Bozidar Bursac, majd Bécsi János kapott piros lapot. A hazaiak pedig hármas emberelőnyben kezdhették a második félidőt.

- Az első játékrészben sem játszottunk rosszul, talán a kapusteljesítményekben voltunk csak gyengébbek - kezdte visszapillantását a meccsre Varga Zsolt, a nyíregyháziak szakmai igazgatója.

– Aztán a ,második félidő első felében olyat produkáltak a srácok, ami előtt le a kalappal. Kihúztuk a hármas emberhátrányt, közben Boczák Kornél három ziccert is hárított és negyedóráig csak egy gólt kaptunk. Elsősorban azért, mert az első félidő végén történtek nagyon igazságtalannak éreztük, ez összekapta a csapatot, mindenki hatalmas bizonyítási vággyal folytatta. Ennek meg is lett az eredménye, mert átvettük a vezetést és végül igen értékes két pontot szereztünk. Nagy „csével”, igazi csapatként küzdöttünk, mindenki odatette magát, ebből a győzelemből, illetve a második félidőben látottakból nagy erőt meríthetünk a folytatásra.

Ami nem lesz könnyű, hiszen vasárnap az a szegedi csapat lesz a vendég, amelyik a hét végén legyőzte a bajnokaspiráns balmazújvárosiakat. A két piros lapos játékos büntetéséről kedden a fegyelmi bizottság fog dönteni.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!