Sport

2014.03.18. 17:19

Ez bizony Rácz Dávid nagy éve lehet

Mérk- A mérki erőemelő a szentpétervári Európa-bajnokságon is esélyes lehet.

Mérk- A mérki erőemelő a szentpétervári Európa-bajnokságon is esélyes lehet.

A remek elmúlt évi produkció után idén a nemzetközi porondon is szeretné letett ni névjegyét a Mérk Kinizsi SE. Ennek megfelelően húsz versenyző készül keményen a 2014-es megmérettetésekre.

Rácz Dávid sikeresen teljesítette a decemberi erőemelő edzőképzőt klubunkból, a mérkiek kiválósága a világ első számú erőemelő edzőjétől, Dietmar Wolftól tanulhatott és sajátíthatott el új edzés technikákat – tájékoztatta lapunka Szűcs Sándor, a klub vezetője, edzője és versenyzője.

– Az edzőképző pozitív hozadéka továbbá az lett, hogy gyümölcsöző kapcsolatot sikerült kiépíteni a MERSZ Szövetségi kapitányával, Fekete Miklóssal.

– A kapitány és párja, Tibori Nóra a közelmúltban három napot töltöttek Vállajon, amelynek során tovább fejleszthették az edzéstechnikákat, valamint látogatásukat tették Mérk polgármesterasszonyánál, Müller Istvánnénál is.

– A feltételek tehát adottak, hogy az ifjú titán, Rácz Dávid egy igencsak nagy eredménnyel rukkoljon elő, élete első nemzetközi versenyén, április elején a szentpétervári ifjúsági- és junior erőemelő Európa- bajnokságon - amennyiben sikerül a kiutazása. Az előzetes nevezések alapján ugyanis a 74 kg-os súlycsoportban Dávid 600 kg-os nevezéssel a harmadik helyen áll a második helyezett 625 kg-os lengyel, valamint a 630 kg-os orosz versenyző mögött. Azonban bizakodásra ad okot, hogy Dávidnak ezt a 600 kg-os összetett eredményt már decemberben sikerült elérnie és azóta jelentős fejlődésen ment át, tehát bizton remélhetjük, hogy sikerül akár a bajnoki címet is elhódítania.

– Ez lehet az idei év első nagy durranása, amely remek alapokat és tapasztalatokat biztosíthat a fiatal versenyzőnek az év legnagyobb eseményére való felkészülésében, ami az ifi és junior erőemelő világbajnokság lesz, amelynek szeptember elején Orosháza ad majd otthont.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!