Sport

2014.03.25. 09:29

"Isten veled, Miki bá ! "

Dán Ferenc, a balkányi futballcsapat edzője búcsúzott a helyi egyesület közelmúltban elhunyt elnökétől, File Miklóstól.

Dán Ferenc, a balkányi futballcsapat edzője búcsúzott a helyi egyesület közelmúltban elhunyt elnökétől, File Miklóstól.

"Keressük a szót, hogy mi lenne rá a legmegfelelőbb, de nem találjuk – nem találom! Itt hagytál bennünket és ezzel nagy fájdalmat és űrt hagytál magad után Miki bá’! Te voltál a támaszunk, a támaszom, jóban rosszban te voltál, az aki hosszú időn keresztül szolgáltad ezt a szakosztályt, szívvel-lélekkel addig dolgoztál, ameddig a csapat fel nem jutott a járási egyből a megye kettőbe, és ott hosszú időn keresztül meghatározó csapata az osztálynak.

Generációk nőttek fel ameddig a csapat mellet voltál, köztük én is, a te szavaidra mindenki odafigyelt már gyerek korodban kijártál a meccsekre és szurkoltál ennek az egyesületnek és ez nem szakadt meg az utolsó óráidban sem. Mi ezt tudjuk, és hallottuk, amikor azt mondtad betegágyadon: „Éjszaka összeraktam a csapatot, Ferikém, de még nem tudom ki fog kimaradni!”. Hát, ez voltál te, Miki bá’. Volt egy álmod, hogy lásd unokádat, Barnust a felnőttcsapatban védeni, hál’istennek megélted, büszke is voltál rá. Amikor egyesületünk a megszűnés szélére sodródott, akkor is hozzád fordultunk: mit tegyünk?

Azt mondtad, őszinteséggel, hálátlan feladat, de egyben nagyon szép is, és ha elvállaljátok Norbival, amiben csak tudsz, te segítesz. Norbi és én is bátran fordulhattunk hozzád, és ez nem csak ígéret volt, hanem igaz is. Segítettél edzői kérdésben, a csapat összetartásban, a főzéseknél, a csapat utaztatásában, ahol csak tudtál. Ha győztünk boldog voltál, ha kikaptunk, akkor biztattál: „Ne csüggedjetek gyerekek, majd a jövő héten javítunk!” Aki ismert tudja, milyen ember volt, aki nem, az sajnálhatja. A magam részéről csak annyit mondhatok: minden egyesület élén ilyen vezető dolgozzon, mint ő!

Minden játékos szerette és tisztelte, ő is szeretet bennünket. Kijárt az edzésekre, amikor csak lehetett velünk volt. Borzasztóan fog nekünk hiányozni. Talán most még nem is sejtjük, mennyire Az egyesület vezetése, a játékosok a szurkolók, Balkány búcsúzik tőled, Miki bá’! Nyugodj békében."

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!