Sport

2014.03.03. 11:46

Kezdetnek nem volt rossz

Majoros Bence volt a legfiatalabb a 16 között, „apagyiak” nyerték a férfi párost.

Majoros Bence volt a legfiatalabb a 16 között, „apagyiak” nyerték a férfi párost. Három nyírbátori férfijátékos képviselte a megyebeli színeket az országos felnőttbajnokságon, amelyet Celldömölkön rendeztek. A viadalon a nevezési rekord nem forgott veszélyben, a minőségre viszont nem lehetett panasz, már csak azért is, mert a felnőtt válogatott keret számára kötelezővé tették az indulást.

Majoros Bencének ez volt élete első ilyen jellegű felnőttversenye, amelyet pozitív mérleggel zárt. A selejtező csoportjában legyőzte a korábbi magyar bajnok Varga Sándort (is), és a főtáblán kiemelt ellenfelén túllépve sikerült egy kanyart mennie. Így jutott be a legjobb tizenhat közé, ahol ő volt a legfiatalabb versenyző. Klubtársai közül Tóth Gábor újabb tapasztalathoz juthatott, Sallai Zoltán pedig közel került ahhoz, hogy a főtáblára kerüljön. Utóbbi, miként Majoros is, az egyéni csoportküzdelmek során visszavágott egy olyan riválisnak, akitől párosban vereséget szenvedett.

Apagyi vonatkozása is volt az ob-nak, hiszen a férfi páros döntőjének négy résztvevője közül hárman, Lindner Ádám, Gerold Gábor és Pagonyi Róbert is megfordultak a január végi Szabados-ok Kupán. Végül a Lindner, Gerold duó nyert – igazolva, hogy az apagyi viadal remek felkészülés volt a bajnokságra...

 

Országos egyéni bajnokság, Celldömölk

Férfi egyes

Selejtező, 3. csoport: Sallai (Nyírbátori ASE)–Zakar (Büki TK) 3:0, –Jeszenszki (BVSC) 3:0, –Nagy K. (Celldömölki VSE) 1:3. A csoport végeredménye: 2. Sallai Zoltán 5 pont – továbbjutott. 6. csoport: Majoros B. (Nyírbátori ASE)–Palatinus (TTC Lampertheim) 3:1, –Bruckner M. (BVSC-Zugló) 3:1, –Varga S. (Pénzügyőr SE) 3:1. A csoport végeredménye: 1. Majoros Bence 6 – a főtáblára jutott. 7. csoport: Tóth G. (Nyírbátori ASE)–Fixl (SKVg Pottenbrunn) 0:3, –Molnár K. (Stockerau) 0:3, –Kovács S. (Ceglédi VSE) 1:3. A csoport végeredménye: 4. Tóth Gábor 3 – nem jutott tovább.

A főtáblára jutásért: Stanitz (Győri Elektromos)–Sallai (Nyírbátori ASE) 3:1.

Főtábla, 1. forduló: Majoros B. (Nyírbátori ASE)–Bak I. (Innsbruck TS) 4:3. Nyolcaddöntő: Kosiba D. (Köbenhavns)–Majoros B. 4:0.

Férfi páros

1. forduló: Palatinus, Sebestyén P. (TTC Lampertheim, Békési TE)–Németh J., Majoros B. (Kolbermoor SV, Nyírbátori ASE) 3:2, Varga Cs., Zakar (ATSK Szeged, Büki TK)–Tóth G., Sallai (Nyírbátori ASE) 3:1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!