Sport

2014.03.05. 12:57

Nőnaptól húsvétig tartó kaland

Hazai pályán egyetlen botlás is végzetes lehet az alsóházi folytatást hátrányból indító Marso-NYKK számára.

Hazai pályán egyetlen botlás is végzetes lehet az alsóházi folytatást hátrányból indító Marso-NYKK számára.Szombaton ért véget az alapszakasz, szerdán pedig már meg is kezdődtek a középszakasz küzdelmei a férfi élvonalban. Az első forduló csonka volt, hiszen az eredetileg kiírt időpontban a felsőházban csak egy, az alsóházban két mérkőzést játszottak le. Utóbbiban éppen a Marso-NYKK mérkőzése maradt el, hiszen az ellenfélnek, a Falco KC-nek nem állt rendelkezésére terem, így a felek április 22-re halasztották a mérkőzésüket.

Vagyis a nyitóból így lesz záróforduló, hiszen húsvétig az addigi összes meccsüket lejátsszák a csapatok. Erőltetett lesz a menet, erről csak annyit: a nyíregyháziak szombaton a Pécs ellen kezdenek, aztán kedden Körmendre utaznak, jövő pénteken pedig már a Szegedet látják vendégül. Az alsóház mezőnye heti két meccsel halad a cél felé, kivételt jelentenek a szabadnapos fordulók – ilyenből kettő lesz, hiszen a csoportlétszám páratlan.

Ami pedig a tétet illeti: az alsóház első és második helyezettje csatlakozik a felsőháziakhoz, és velük vívják meg az egyenes kieséses rájátszást. Az utolsó két helyet pedig érdemes elkerülni, hiszen a 12. és 13. helyezett két nyert mérkőzésig tartó párharcot vív a bentmaradásért úgy, hogy a kedvezőbb pozícióban végzett csapat lesz a kedvezményezett.

 

NB I. A csoport: férfi középszakasz

Alsóház, a Marso-NYKK mérkőzései

Március 8., szombat, 16.30: NYKK–Pécsi VSK

Március 11., kedd, 18: Körmend–NYKK

Március 14., péntek, 17: NYKK–SZTE-Szedeák

Március 19., szerda, 17: NYKK–Jászberény

Március 22., szombat, 18: Zalaegerszeg–NYKK

Március 29., szombat, 17: NYKK–Falco KC

Április 2., szerda, 18: Pécsi VSK–NYKK

Április 6., vasárnap, 18: NYKK–Körmend

Április 9., szerda, 18: SZTE-Szedeák–NYKK

Április 12., szombat, 19: Jászberény–NYKK

Április 16., szerda, 17: NYKK–Zalaegerszeg

Április 22., kedd, 18.30: Falco KC–NYKK

 

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!