Sport

2014.03.20. 16:12

Startengedélyre vár a nagyhalászi ovál

Nagyhalász - Pénteken a szakág vezérkara vizitál az Albók József által megálmodott salakmotoros pályán.

Nagyhalász - Pénteken a szakág vezérkara vizitál az Albók József által megálmodott salakmotoros pályán.

Honnan máshonnan, mint a markoló fülkéjéből mászott volna le a névnapos szerda reggel. Aztán az épülő lelátón telefonálva sietett a vendég tollforgatóhoz. Albók József számára neve napja is olyan dolgos hétköznap mint a többi, tennivalóból pedig akad dögivel. Nem véletlenül épül szépül tovább a honi salakmotorozás legújabb ékszerdoboza, a nagyhalászi pálya.

- Az időjárással szerencsénk volt, így egész télen dolgozhattunk, aminek látszik is az eredménye–mutat körben a pályán Albók József.

Albók József startra kész Fotó: Mán László

Való igaz, már szinte célegyenesben van az angolos, bő háromszáz méteres ovál. Tovább épülnek a lelátók, amelyek közül lesz ülőhelyes és állóhelyes. Már helyén a versenybírói emelvény, készen a harminc állásos depó, épülőben az öltöző, az orvosi szoba, a vécék, amelyek között lesz a mozgássérültek által is használható.

A munkálatok alatt ötezer köbméter földet mozgattak meg és még mindig van bőven tennivaló, ám ezek már amolyan utómunkálatoknak nevezhetők.

Időközben bejegyeztek a Nagyhalász Motorosportjáért Egyesületet, amelynek elnöke Albók József. Az ő fejéből pattant ki három esztendeje az ötlet, hogy a szabadidőparkban tervezett focipálya köré egy vaspapucsos ovál is épüljön. Az ötletet megvalósítás követte és hamarosan készen is lesz a pálya.

Körbejárva a pályát, látva a tulajdonos elszántságát, ha csak rajta múlna, az idén már komoly versenyeknek lenne házigazdája a Nagyhalászi Speedway...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!