Sport

2014.03.11. 11:51

Százhúsz kör a tó körül

A nyíregyházi ultrafutó, Tihor Csaba negyedik lett a félnapos viadalon, Székesfehérváron.

A nyíregyházi ultrafutó, Tihor Csaba negyedik lett a félnapos viadalon, Székesfehérváron.Csak futott, meg futott. Nem kevesebb, mint tizenkét órán át. Nem egyedül tette, hiszen a rövidebb távok miatt népes volt a mezőny, mindenesetre Tihor Csaba egyike volt annak a 46 férfinak, aki a félnapos versenyt teljesítette az OptiVita ultrafutó kupa első állomásán, Székesfehérváron.

Az ultramaratonisták kitartására jellemző, hogy egyetlen versenyző sem adta fel, magyarán a délelőtt tízkor rajtolók közül valamennyien egészen este tízig futottak. A nyíregyházi Tihor Csaba ráadásul egészen eredményesen, hiszen a 12 óra alatt kereken 132 kilométert teljesített, és ezzel az abszolút verseny negyedik helyén végzett. A tempóra sem lehetett panasz, egy kilométert átlagban öt és fél perc alatt tett meg a 38 éves sportember.

A résztvevők monotóniatűrésből is jelesre vizsgáztak, hiszen egy csónakázó-tó körül 1,1 kilométeres köröket kellett teljesíteni, ami annyit tesz, hogy Tihor Csaba éppen 120 kört tett meg a 75 százalékban aszfaltos, egynegyedrészt salakos pályán.

(A teljes cikk elolvasható a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarországban.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!