Sport

2014.04.24. 19:40

Amerikai alapokra került a Tigers

Nagy és lényegi változásokon van túl a Nyíregyháza Tigres amerikai focicsapata, erről tájékoztatták a sajtó képviselőit csütörtökön délelőtt. Troy Rice egy 97 yardos elkapással debütált a nyíregyházi csapatban.

Nagy és lényegi változásokon van túl a Nyíregyháza Tigres amerikai focicsapata, erről tájékoztatták a sajtó képviselőit csütörtökön délelőtt. Troy Rice egy 97 yardos elkapással debütált a nyíregyházi csapatban.

– Új elnökség irányítja ezentúl a Nyíregyháza Tigerst – kezdte bevezetőként dr. Szépe József, a klub újdonsült elnöke. Balogh Gyula korábbi elnök üzleti elfoglaltsága miatt már nem tud foglalkozni a csapattal, de továbbra is segít.

Ütőképes csapatot akarnak

– Az alelnöki posztokon is változás történt, a vezetés most áll bejegyzés alatt a cégbíróságnál, de a munkát már mi végezzük. Az egyik alelnök Pétercsák Ákos, a másik Sőrés László, ő most a német bajnokságban szerepel játékosként. A csapatnál is lényeges változások történtek, hiszen talán tucatnyi rutinos játékos maradt, a többiek fiatalok. Ezért is a Divízó II-ben indultunk, hiszen a Tigers korábbi eredményeihez méltó, ütőképes csapat kialakításához idő kell. Jelenleg az egyik ukrán légiósunk, Jurij Nahornyik az edző, a régi-új pályaedző pedig Bora Tamás – így az új elnök.

Philadelphiából érkezett

A Divizó II-es bajnokságnak két csoportja van, a nyugatit öt, a keletit hat csapat alkotja. Az alapszakaszban minden együttes négy meccset játszik, kettőt otthon, kettőt pedig idegenben. A kör végén a két csoport első négy helyezettjei a rájátszásban (1–4. és 2–3.) folytatják, a döntőt valamikor nyáron rendezik a fővárosban.

– És had mutassam be a csapat legújabb erősítését, az amerikai Troy Ricet, aki húsz esztendős amerikai focis múlttal érkezett hozzánk Philadelphiából – folytatta dr. Szépe József. Négy esztendő játszott az egyetemi bajnokságban, jelenleg az NFL-ben szereplő Clevelandnél várólistás.

– Az év végig kötöttünk vele szerződést, természetesen amennyiben hívják Cleve­landbe, akkor idő előtt távozhat. Nálunk elkapóként és visszahordóként számítunk rá, illetve a legfontosabb az lenne, hogy az edzéseken a hatalmas rutinjával segítse a fiataljaink fejlődését. A célunk az, hogy a Div II-őt megnyerve ősszel a hazai élmezőnyben, a HFL-ben folytathassunk – így Szépe József.

Azt is megtudtuk, hogy az amerikai játékos jelentkezett be a klubnál, és miután sikerült előteremteni az anyagiakat, azonnal iderepült és már be is mutatkozott. Szombaton ugyanis Bujon játszotta második meccsen a Tigers és Troy adott egy kis ízelítőt az igazi amerikai fociból. Volt egy 97 yardos visszahordása, és nagy része volt a biztos győzelemben.

Támogatókra várnak

– Nagyon örülök annak, hogy Nyíregyházára kerültem. Bízom benne, hogy sikerül majd segíteni a csapaton. Jól érzem magam, a srácok hozzáállása remek, a tréningeken figyelik azt, amit mutatok és remélem ennek pár hét múlva meg is lesz az eredménye, elsősorban a támadójátékban – jegyezte meg Troy Rice.

A Tigers továbbra is várja a 14 éven felüli fiatalokat keddenként és csütörtökönként délután hattól, szombaton dél­előtt tizenegytől van edzés. A csapat szeretné továbbra is az NYVSC Tiszavasvári úti pályáján játszani a mérkőzéseit.

– Nagyon bízunk benne, hogy sikerül támogatókra találnunk, mert akkor még hozhatnánk Troyhoz hasonló remek játékosokat, akik nem csak a Tigersnek, hanem a sportág hazai fejlődésének is nagy lökést adhatnának – vélekedett Szépe József.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!