Sport

2014.04.23. 14:55

Elsőre nem volt rossz

Nyíregyháza - A Papp László Bokszakadémia nyíregyházi szakosztálya két éremmel tért haza Nagykanizsáról.

Nyíregyháza - A Papp László Bokszakadémia nyíregyházi szakosztálya két éremmel tért haza Nagykanizsáról.

Négy serdülő és négy junior versenyzővel indult el a Papp László Bokszakadémia nyíregyházi szakosztálya a Nagykanizsán megrendezett ökölvívó utánpótlás diákolimpián. A serdülők 38,5 kg-os súlycsoportjában induló Dzsugán Dominik a selejtezőben kecskeméti ellenféllel került szembe, és rendkívül szoros mérkőzésen pontozásos vereséget szenvedett. Mocsár Róbert (46 kg) a második versenynapon a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget, így ötödik helyen zárt.

A junior korú Suha Balázs (52 kg) kategóriájában rekordszámú mezőny mérlegelt, ennek következtében megfelelő mérkőzéshiány miatt kizárták a küzdelemből. Az 54 kg-os Pisák Ferenc Ádám rutinosabb ellenfelével szemben maradt alul. A 63 kg-ban kötelek közé lépett Pap Bence – az Erdei Zsolt neve alatt működő Madárfészek akadémián öklöző – Kolompár Erikkel bunyózott, Bence hatalmas mérkőzést vívott, amelynek vágán ellenfele kezét emelték a magasba. A 70 kg-osok között Jaczina Dániel képviselte a szakosztályt, aki a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget.

Kovács Ákos (serdülő 68 kg), valamint Fortunyák Patrik (serdülő, 56 kg) az elődöntőig verekedték magukat, ahol mindketten szoros csatában vesztettek – mindketten bronzéremmel zártak. Tóth László és Molnár Bence edzők elégedettek voltak minden versenyzővel, hiszen még az első nagyobb megmérettetésük volt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!