Sport

2014.04.01. 15:23

Mészöly Kálmán élménybeszámolója Záhonyban

Záhony - A napokban az egykori világválogatott labdarúgó és szövetségi kapitány találkozott a záhonyi szurkolókkal.

Záhony - A napokban az egykori világválogatott labdarúgó és szövetségi kapitány találkozott a záhonyi szurkolókkal.

A neves vendég a saját játékos és edzői pályafutása legemlékezetesebb pillanatainak felidézése mellett a magyar labdarúgás jelen helyzetéről is kifejtette gondolatait a határvárosi labdarúgó barátok körében. A korábbi 61-szeres magyar, többszörös világ- és Európa válogatott labdarúgó, későbbi klubtréner és szövetségi kapitány a mai napig aktívan jelen van a honi labdarúgás mindennapjaiban. Különböző események kapcsán többször is megfordult Szabolcs-Szatmár-Beregben, ahol visszatérő vendége megyei a labdarúgó társadalomnak.

Mészöly Kálmán a Vasas színeiben négy bajnoki cím mellett, három KK győzelmet gyűjtött be. Két világbajnokságon (Chile, Anglia) vett részt. Szövetségi kapitányként dolgozott 1980 és 1983 között: a nemzeti együttes irányításával, 1981-ben kijutott a spanyolországi világbajnokságra. Több magyar klubnál és Törökországban is edzősködött. Először a török válogatott szövetségi kapitánya lett, majd a Fenerbahce illetve az Altay Izmir vezetőedzője volt.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!