Sport

2014.05.09. 17:14

A pontszerzés maga lenne a csoda

Kisvárda - Két legjobb formában lévő játékosa eltiltás miatt hiányzik a Várdának, Nagy Bálint pedig műtétnek veti alá magát.

Kisvárda - Két legjobb formában lévő játékosa eltiltás miatt hiányzik a Várdának, Nagy Bálint pedig műtétnek veti alá magát.

Annyi minden szól a Kisvárda Master Good ellen, hogy már-már szinte a tökéletes esélytelenség teszi őket esélyessé a szombati Vasas elleni idegenbeli mérkőzésre. A múlt heti Békéscsaba elleni hazai vereség (1–2) következtében a kieső helyre visszaeső NB II-es újonc a tavaszi tabella második helyezettjének vendége lesz, ráadásul alaposan megcsappant létszámmal.

– Sok minden valóban nem szól mellettünk, és ahogy mondani szokták, a baj nem jár egyedül – jelezte Révész Attila szakmai igazgató, hogy nincs vége a problémák sorának. – A múlt heti mérkőzés napján derült ki, hogy Venczel Balázs idegbecsípődés miatt nem játszhat, a középpályás gerincéből továbbra is fájdalom sugárzik a lábába, így rá még most sem számíthatunk. Aztán... Nagy Bálint térdében repedést diagnosztizáltak, a középpályás műtétnek veti alá magát, emiatt már el is hagyta a keretünket. Beszéltem az orvosával, aki szerint a bajnokság után is elvégezhető lenne a beavatkozás, ám Nagy Bálint nem akar kockáztatni. Ilyen ez, amikor nincs kötődése a futballistának, az egyéni érdeke jóval előrébbvaló, mint a csapaté. A történtek azért is tesznek csalódottá, mert ő volt az egyik olyan futballistánk, akit a kötelezően bevetendő fiatalok között tartottunk számon. Ennyit a szövetség fiatalok foglalkoztatását szorgalmazó törekvéseiről, amivel csak azt érik el, hogy ezek a játékosok jobbára csak visszaélnek a helyzetükkel. Így maradt huszonkét év alatti futballistának Nacsa Péter és Varga Attila, valamint az U21-es keretből csatlakozott hozzánk Koi Balázs.

Utóbbi szerepelt a hétközi Cigánd elleni előkészületi mérkőzésen, amelyet 5–1-re nyertek meg a várdaiak. A csapat azzal a céllal lépett pályára, hogy begyakorolja a Vasas elleni taktikát, és kipróbálja a Hegedűs Tibor, valamint Fodor András nélküli szerkezetet.

– A tavasz egyik legjobb formájában lévő csapatához látogatunk, ráadásul két olyan játékosunk, a sárga lapos eltiltás miatt egyaránt hiányzó Hegedűs és Fodor nélkül, akik ebben a szezonban nálunk egyértelműen kimagasló teljesítményt nyújtanak – mondta Révész Attila. – Nincsenek illúzióink, ebben a helyzetben a tisztes helytállás a legfőbb reményünk, a pontszerzés a csoda kategóriájába tartozna. A Cigánd elleni edzőmeccsen a hétvégi harcmodort gyakoroltuk, és szerdán úgy is sikerült gólokat szereznünk, hogy inkább a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. Angyalföldön azért vélhetően nehezebb dolgunk lesz. Ugyanakkor sportemberek vagyunk, foggal-körömmel fogunk küzdeni, biztos vagyok benne, hogy játékosaim harci szellemére most sem lesz majd panasz. Aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

A kisvárdaiaknál a hiányzók pótlására előtérbe kerül Oláh Dávid, Farkas Márton és Irhás Ignác szerepeltetése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!