Sport

2014.05.23. 08:02

A sötétben tapogatózva

A különvonat, mint olyan, egyik fő jellegzetessége, hogy akkor indul, amikor a megrendelő kéri. Márpedig a diósgyőri futballszurkolók nagy része különjárattal teszi meg a sínpáron vasárnap a Miskolc–Budapest–Miskolc utat, ezért különösen fura, hogy miért a késő esti vonathiányra hivatkozva kezdeményezték a Magyar Kupa-döntő korábbi, este fél kilenc helyett hét órai kezdését - Bodnár Tibor jegyzete.

A különvonat, mint olyan, egyik fő jellegzetessége, hogy akkor indul, amikor a megrendelő kéri. Márpedig a diósgyőri futballszurkolók nagy része különjárattal teszi meg a sínpáron vasárnap a Miskolc–Budapest–Miskolc utat, ezért különösen fura, hogy miért a késő esti vonathiányra hivatkozva kezdeményezték a Magyar Kupa-döntő korábbi, este fél kilenc helyett hét órai kezdését - Bodnár Tibor jegyzete. Azt azért megnézném, hogy mondjuk Angliában miként reagálnának hasonló felvetésre a futballnaptárt meghatározó illetékesek – mondjuk a csatornán túl nem is állapítanak meg ilyen lehetetlen kezdési időpontot.

Amióta világ a világ, Németországban fél négy, Olaszországban három óra a meccsek kezdési időpontja (télen is, nyáron is), a magyar szövetségnél viszont úgy gondolják, az a jó, ha a naplemente előtt két perccel ér véget a mérkőzés, ezért kell májusban NB II-es és NB III-as meccseket is hatkor kezdeni. Ha jön a borulat (mint szombaton a megyei rangadón), a meccs elején is alig látni már, nemhogy a végén. És a hab a tortán: a BL-döntő napjára is sikerült kiírni a meccseket 18 órára...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!