Sport

2014.05.28. 16:20

Bukarestben bunyózik Kitti

Nyíregyháza - Első felnőtt Európa-bajnokságán lép szorítóba a nyíregyházi amazon.

Nyíregyháza - Első felnőtt Európa-bajnokságán lép szorítóba a nyíregyházi amazon.Egy hét edzőtábor után egy hét itthoni gyakorlás, majd két hét tatai tréningek, pénteken pedig irány Bukarest. Ez volt az elmúlt időszakban Nagy Kornélia Kitti programja. Az NYVSC-Big Boxing junior világbajnoki ezüstérme ökölvívója lázasan készül első nagy felnőtt megmérettetésére, az elit Európa-bajnokságra, amelynek a román főváros ad otthont.

A kontinensviadal szombaton kezdődik, a magyar válogatott tíz versenyzővel vesz részt a viadalon. A Balzsay Károly vezette válogatott áprilisban kétszer is megmérkőzött a horvátokkal, a csapatban természetesen ott volt Kitti is. A nyíregyháziak négyszeres országos bajnoka az egyik meccsét magabiztosan nyerte, a másodikon szoros küzdelemben a horvát lányt hozták ki győztesnek.

Jól sikerült a felkészülés

- Jól sikerült a felkészülés, remek formában van Kitti. A hét végén itthon volt, iskoláztunk és nagyon jól mozgott. Nagy kihívás lesz számára az első felnőttek között világverseny, úgy vélem egy kis szerencsével akár dobogóra is állhat. Az 57 kilogramosok mezőnyében sok a remek bunyós, elég ha csak az ukránokra, vagy oroszokra gondolok, a mezőnyben lesz világbajnok, Európa-bajnok, úgy aztán sok függ majd a sorsolástól. Bízom benne, hogy Kittinek szerencséje lesz, és helyt fog állni Bukarestben - vélekedett Nagy Lajos, a nyíregyházi klub vezetőedzője, Kitti édesapja.

Kittivel egyébként tetvére, Lajos Márk is sokat gyakorolt, hiszen a jövő hét végén ő is ringbe száll. A közszolgálati tévé által is közvetíntendő szentesi gálán a WBO junior világbajnoki övét szeretné magán tartani, a kihívója a német Toni-Joel Camin.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!