Sport

2014.05.13. 10:15

Iskolajáték: ontja a gólokat

Fodor Csaba nem aprózza: százhúsz találatnál tart a soros bajnoki idényben.

Fodor Csaba nem aprózza: százhúsz találatnál tart a soros bajnoki idényben. A magyar futballban lassan lámpással sem találni olyan titánokat, akik érdemesek a megkülönböztetett figyelemre. Nos, a Mátészalkai MTK felmutathat egy ifjút, nevezetesen Fodor Csabát – ráadásul a csatárreménység a pálya mellett a tanulásban is jeleskedik. Ritka kincs manapság.

– Kilenc éve vagyok igazolt labdarúgó Mátészalkán, először a Viktória ULE, majd az MMTK játékosaként - vázolta rövid, ám annál tartalmasabb pályafutása mérföldköveit Fodor Csaba. – Kisgyerekként több tornán nyertem el a gólkirályi vagy a legjobb játékos címet - Eddigi legnagyobb sikeremet az előző idényben értem el, amikor a II. osztályú U15-ös bajnokság Észak-Keleti csoportjának gólkirálya lettem. Negyvennyolc gólt szereztem, ezzel is hozzásegítve csapatunkat a feljutáshoz. Az idei bajnokságban már az U19-es együttesben jutok szóhoz, több társammal együtt serdülőkorú játékosként, miénk a mezőny legfiatalabb csapata.

Szó se róla, Fodor Csaba nem állt le. Az aktuális évadban 60 találatnál tart, ezzel vezeti a Kelet-Magyarország csoport góllövőlistáját. Mindeközben – kora miatt – az U16-os bajnokságban is bevethető, mit ád ég, ebben a küzdelemsorozatban szintén 60 ,,dugót” rámolt be, ekképpen megnyerte a három csoport összesített gólkirályi címét. Márpedig az összesen termelt 120 góllal jó eséllyel ,,kandidálhat” a megye gólkirálya címre.

- Egyedül azt sajnálom, hogy egy ponttal lemaradtunk az U16-os rájátszásról – füstölgött a szatmári tehetség. – Annál is inkább, mivel biztos vagyok abban, a megyében ebben a korosztályban a miénk a legjobb csapat. Így két ezüstérmet fogunk szerezni, az U19-esek között is második helyen állunk a Vásárosnamény mögött.

A szülök szívét nyilván megdobogtatja, hogy a felettébb ígéretes tini nem csupán az ellenfelek kapuját rohamozza eredményesen.

– Szeretnék a labdarúgásban is sikeres lenni, de előtérbe helyezem a tanulást – érzékeltette Fodor Csaba, hogy képes két fronton is ,,harcolni”. – Jelenleg a Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium Gépészeti Szakközépiskolájának 10. évfolyamát végzem, az érettségi vizsga után szeretnék továbbtanulni. A fociban a legfőbb célom, hogy akár magasabb osztályban is kipróbáljam magam. A gólkirályi címeket egyedül nem érhettem volna el, ehhez kellettek a játékostársak és az a magas szakmai munka, ami jelenleg Mátészalkán folyik az utánpótlás nevelésben.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!