Sport

2014.05.06. 10:54

Kinézték maguknak az érmet, arany lett belőle

A szerencsi asztalitenisz versenyen az apagyi Fodor Géza egyesben remekelt, párosban pedig a kisvárdai Márföldi István oldalán nyert.

A szerencsi asztalitenisz versenyen az apagyi Fodor Géza egyesben remekelt, párosban pedig a kisvárdai Márföldi István oldalán nyert.

A Kulcsár Anitáról elnevezett sportcsarnokban, a 7. Szerencs Városkupa elnevezésű versenyen szerepelt Márföldi István, a Várdai ASE asztaliteniszezője, valamint Fodor Géza, az Apagy SE játékosa. Az ebben a bajnoki évben az NB III-ban szereplő játékosok az NB II-es mezőnyben is elindultak, valamint párosban is megmérettették magukat.

A népes és nívós mezőnyben a párosok egyből kieséses rendszerben kezdték a viadalt, vagyis nem lehetett hibázni a minél jobb szereplés érdekében. Felmérve az erőviszonyokat, a megyebeli tandem számára az éremszerzés reálisnak látszott, és annak ellenére, hogy most játszottak először egymás oldalán, a Márföldi István, Fodor Géza duó nagyszerűen teljesített, és beverekedte magát a fináléba. A döntőben az esélyesebbnek tartott, élvonalat is megjárt Laczkó Sándor, Bodnár József (Borsod Volán, Tiszaújváros) duó ellen vívták a „mieink”, és a mérkőzés a pingpong minden szépségét felvonultatta. A döntő játszmában 4:6-nál időt kértek Márföldiék, és nagyszerű hajrával 11:7-re megnyerték a szettet, a meccset és a tornát.

Az egyéni versenyek során Fodor Géza mindkét kategóriában, tehát az NB II-es és az NB III-as mezőnyben is az élen végzett, amihez persze kiváló teljesítményre volt szükség. Márföldi István is duplázott: ő mindkét egyéni viadalon a negyeddöntői jutott, és az 5–8. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!