Sport

2014.05.07. 09:49

Oroszék veresége Olaszországban

Az Észak-Kelet Magyarország válogatott – a torna nyitányán – súlyos vereséget szenvedett Romániától.

Az Észak-Kelet Magyarország válogatott – a torna nyitányán – súlyos vereséget szenvedett Romániától. Az Észak-Kelet Magyarország válogatott megkezdte szereplését a nemzetközi amatőr ifjúsági tornán – Olaszországban. Mégpedig vereséggel. Az Umbria tartományban található Cannarában rendezett mérkőzésen a Kőrizs Károly (Várda SE) által irányított együttes Romániával szemben maradt alul.

Kár szépíteni, végig a lendületesen, sokat mozogva futballozó románok akarata érvényesült. Ha egy kicsit jobban koncentrálnak a sárga mezesek – illetve a salgótarjáni Illefalvi Gergő nem véd kétszer is hatalmas bravúrral – akkor már a szünetre eldőlt volna a találkozó sorsa. Kőrizs Károly vezetőedző dolgát nehezítette, hogy a második félidő kezdetére három cserét sérülés miatt volt kénytelen kihasználni. Ezen a napon a magyar ifjúsági régiós válogatott a tudása alatt teljesített. Az összecsapáson – a hat szabolcsi kerettag közül – Kiss Richárd (Demecser), Orosz Richárd (Nyírgyulaj), Fabu Ricrád (Demecser), Till József (Nyírkarász), Szabó Dávid (Szatmár Unió) kapott lehetőséget.

– Sajnos nem tudtuk azt nyújtani, amit valójában tudunk, önbizalom nélkül játszottunk – értékelt Kőrizs Károly. – Nincs mit tenni, össze kell szednünk magunkat. Próbálunk javítani a házigazdák ellen, hiszen szeretnénk méltóképpen képviselni Magyarországot ezen a nemzetközi tornán.

A kilenc csapatos nemzetközi tornán a mieink legközelebb Santa Marián a házigazda olasz válogatott ellen lépnek pályára.

Fabu Richárd (Demecser), Kiss Richárd (Demecser), Orosz Richárd (Nyírgyulaj), Till József (Nyírkarász), és Szabó Dávid (Szatmár Unió).

 

Jegyzőkönyv

Észak-Kelet Magyarország–Románia 1–5 (0–1)

Észak-Kelet Magyaroroszág: Illefalvi – Gyurina, Linzenbold, Ajtai (Árva, a szünetben), Kluk (Orosz R., a szünetben) – Szabó D., Miklós (Stark, a szünetben) – Zámbó (Subert, 36.), Fülöp B. (Kiss R., 25.), Till – Galó.

A magyar együttes gólját Galó Kristóf szerezte a 68. percben.!

 

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!