Sport

2014.05.09. 15:02

Színtiszta erő, semmi más

Nyírbátor - A nyírbátori Gönczöl Mihály a király kategória „óriásai” között a harmadik helyen zárt a debreceni fekvenyomó versenyen.

Nyírbátor - A nyírbátori Gönczöl Mihály a király kategória „óriásai” között a harmadik helyen zárt a debreceni fekvenyomó versenyen.

A Scitec Raw fekvenyomó kupasorozat első versenyét Debrecenben rendezték, több mint 140 sportoló részvételével. A mezőnyben ott volt a nyírbátori Európa-bajnok, Gönczöl Mihály is. Misi az elit kategóriában indult, ahol az ország 12 legerősebb versenyzője versengett. Az úgynevezett király kategória indulói között ő volt a legkönnyebb, ugyan is az itt résztvevők többsége 120 kg feletti testsúllyal rendelkezik, Gönczöl Mihály azonban 87,7 kilóval mérlegelt.

Az óriások csatájában így is az előkelő harmadik helyezést szerezte meg, ehhez 225 kg-os nyomásra volt szükség. Elégedett lehetett a teljesítményével, hiszen harmadik próbálkozásakor legyőzte a 230kg-ot is, bár a szabálytalan nyomása miatt ezt nem adták meg neki. Az Európa-bajnok már legközelebbi május végén győri viadalra fókuszál, amelyen egyéni és országos rekord megdöntésére készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!