Sport

2014.06.02. 13:35

Akadt, aki éjfélkor még nem volt fáradt...

Tisztaberek - Oroszi Istvánt senki nem vádolhatja melldöngetéssel, holott három élen belül kétszer nyert bajnokságot a Tisztaberek.

Tisztaberek - Oroszi Istvánt senki nem vádolhatja melldöngetéssel, holott három élen belül kétszer nyert bajnokságot a Tisztaberek.

Tisztaberek nevét 1332-ben említik először a krónikák, de annyi szent, a legtöbbet az elmúlt három évben énekelték meg a csöppnyi települést. Mégpedig a megyei másodosztályú futballcsapat miatt, amely az ominózus időszakban kétszer nyert bajnokságot – tavaly, minő baki, "csupán" második lett a Csenger mögött. Nos, még hétszázan sem laknak a faluban, mindazonáltal szombaton néhány tucatnyian ismét örömtáncot lejtettek: a Nyírcsaholy elkalapálásával (5–0) – már a záróforduló előtt – végérvényesen a Kelet-Magyarország-csoport tabellájának tetején ragadt az erdőháti gárda. Volt dinom-dánom, meg ami szem-szájnak ingere...

– Az ünneplésről elég legyen annyi, akadtak, akik éjfélkor még nem voltak fáradtak... – szellőztette meg Oroszi István, a Tisztaberek trénere, egyben mindenese, hogy a társaság rendesen kiengedte a gőzt. – Én nem vittem túlzásba, hagytam, hogy a fiúk jól érezzék magukat, megérdemelték.

Senkit nem megbántva, megcáfolhatatlan tény: a futballisták menetelése nélkül aligha hallanánk sokat Tisztaberekről. Már csak ezért is megérdemli a kitüntetett figyelmet az Oroszi-legénység.

KM-KT

További részletek a Kelet-Magyarország június 3-i számában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!