Sport

2014.06.03. 07:14

Kárai EB-futam győzelmek után várja a pünkösdi kihívást

Autókrosszban két Európa-bajnoki futamot nyert a pilóta, így bizakodó a máriapócsi ralikrossz bajnoki előtt.

Autókrosszban két Európa-bajnoki futamot nyert a pilóta, így bizakodó a máriapócsi ralikrossz bajnoki előtt.Ki lesz a király a pünkösdi versenyen? Ez foglalkoztatja a ralikrossz kedvelőit az országos bajnokság harmadik futama előtt, amelynek pünkösd vasárnapján és hétfőjén a máriapócsi RabócsiRing ad majd otthont. Az Oláh Gumi Fesztiválon a ralikrosszozók mellett a honi profi driftesek is bajnoki pontokért fogják füstölni a gumikat, így aztán látványban és izgalomban aligha lesz hiány.

Nem volt jó a gumi

A ralikrosszozóknál a harmadik kör jön, a Supercars kategóriában a címvédő Harsányi Zoltán az eddigi kettőből kettőt húzott be. Az autó­krosszban kétszeres Európa-bajnok Kárai Tamásnak nem jött össze a máriapócsi, húsvéti nyitány. Hiába volt rendben a Skoda és a pilóta, s a selejtezők során sebességi csúcsot (152 km/óra) állított fel, ám a finálé előtt leszakadó ég megtréfálta a pilótát, végül negyedikként tizenhárom pontot kapott.

A remek versenyző vasárnapig elérhetetlen telefonon, így Gyuris Orsolya, a Kárai Motorsport médiakapcsolatokért felelős tagja nyilatkozott a húsvégi nyitányról, illetve a pünkösdi tervekről.

– A húsvéti döntő egyértelműen a gumik miatt úszott el. Tamás remek formában volt, ám mivel a váratlan eső megváltoztatta a pályát, nem tudott megfelelő gumival rajthoz állni. Hiába sikerült a start, már az első kanyarban elhúzott mellette Harsányi Zoli jobb tapadással bíró autója – így Gyuris Orsolya.

Kárai Tamás a következő, nyirádi versenyről hiányzott, hiszen váltott autókrosszra és két Európa-bajnoki futamon is indult. Nem kis bravúrral, mindkettőt megnyerte.

Remek formában

– Az autókrossz EB-futamokon bebizonyosodott, hogy Tamás és a Skoda is remek formában van. Előbb Seelowban a németországi futamot nyerte magabiztosan, majd Bauokaban, a lettországi fináléban aratott rajt-cél győzelmet. Már az elmúlt évben is megbízható autót készítettek fel a szerelőstáb tagjai, jók voltak az áttételek, így az idei szezont csak apróbb változtatásokkal kezdtük – foglalta össze a sikeres versenyeket Gyuris Orsolya.

Az újabb próbatétel tehát pünkösdkor lesz a RabócsiRingen, ahol egyébként nagyon szeret versenyezni Kárai Tamás.

Jó hangulatban versenyezni

– Mit szeretnénk a pünkösdi, máriapócsi versenyen? Mint a többin. Amikor jól működik a csapat, minden rendben van, mindenki jól oldja meg a rábízott feladatot, akkor remek a hangulat és jönnek az eredmények. Kiegyensúlyozott, jó hangulatú versenyzést várunk Máriapócson, amennyiben így lesz, az eredmény sem maradhat el – vélekedett Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!