Sport

2014.07.27. 19:19

Az év versenyét futották a Hungaroringen!

Hungaroring - Daniel Ricciardo révén egy Red Bull diadalmaskodott a 29. Magyar Nagydíjon, amely az esős felvezetésnek köszönhetően igazi őrült futam volt és joggal lehet az idei szezon eddigi legjobb összecsapásának titulálni.

Hungaroring - Daniel Ricciardo révén egy Red Bull diadalmaskodott a 29. Magyar Nagydíjon, amely az esős felvezetésnek köszönhetően igazi őrült futam volt és joggal lehet az idei szezon eddigi legjobb összecsapásának titulálni.A pályafutása második diadalát arató ausztrál pilóta remek hajrájának köszönhette a győzelmet: a 67. körben Lewis Hamilton Mercedesét utasította maga mögé a 3-as kanyarnál, míg a következő fordulóban, a célegyenes végén Fernando Alonso Ferrarijával is sikerült megbirkóznia. A kenguruföldi versenyzőnek a kezére játszott az első biztonsági autós fázis, amelyet Marcus Ericsson bukása idézett elő és később is jól lavírozott a káoszban.

- A végén élvezetes volt a hajsza és a két előzés. Nagyon örülök a győzelemnek, ma este biztosan nagyot fogunk partizni! – értékelt a leintés után a Red Bull tehetsége, aki 131 ponttal az egyéni tabella 3. helyén állomásozik.

Alonsónak 15 hónap után először volt érdemi esélye futamgyőzelemre, de ráfizetett a kétkiállásos stratégiára: a Ferrarin feszülő lágy Pirellik túlságosan elkoptak a végére, így nem maradt érdemi esélye Ricciardo feltartóztatására és a 2. hellyel kellett beérnie. A spanyol mögött a két vb-aspiráns Mercedes-menő futott be: noha Lewis Hamilton a kvalifikációs autótűz miatt a boxutcából volt kénytelen nekivágni a távnak és az első körben a szalagkorlátot is lekoccolta, kiváló teljesítménnyel felkapaszkodott a dobogó legalsó fokára.

- Őrült hétvégén vagyok túl! Köszönöm a csapatnak, hogy a boxkiállásoknál kiváló munkát végeztek. Az elején kibabráltak velem a hideg fékek, de aztán beindult a dolog és végig keményen taposhattam a gázt – fogalmazott a leintés után a 2008-as vb-első brit.

Mivel a pole pozícióból induló, a futam elején, az esős fázisban domináló Nico Rosberg végül csak 4. lett, a német pilóta előnye csökkent a ponttáblázaton: a nyári szünet előtt 11 egységgel előzi meg Hamiltont.

A két versenyző között valószínűleg tovább szítja majd a feszültséget, hogy a hajrához közeledve a brit nem engedte el maga mellett az utolsó kerékcseréjére készülő németet. Ezzel kapcsolatban Niki Lauda, a Mercedes egyik igazgatója Hamilton védelmére kelt: - Lewis jól döntött, hogy megtagadta a csapatutasítást. Ráérünk majd később, a csapaton belül rendezni ezt az ügyet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!