Sport

2014.07.20. 10:59

Nem jött létre a visszavágó

Olaszország, Recanati - Fucsovics Márton az elődöntőben szenvedett vereséget a harmadik olaszországi tornáján.

Olaszország, Recanati - Fucsovics Márton az elődöntőben szenvedett vereséget a harmadik olaszországi tornáján.Gilles Müllerrel játszhatta volna a döntőt Fucsovics Márton (166. a világranglistán) az olaszországi Recanattiban, az egymást követő harmadik 35 ezer eurós ATP-challangertornáján. A tavaly április Davis Kupa-meccs visszavágója azonban nem jött össze, mert bár a luxemburgi játékos bekerült a fináléba, a nyíregyházi játékos elveszítette szombati mérkőzését.

Ellenfele a szerb Ilija Bozoljac volt, aki jelenleg 199. a rangsorban, de már 101. helyen is állt. Az első szettben fej fej mellett haladtak a felek, így jutottak el 6:6-ig, ezzel Marci egymást követő hatodik meccsén játszott tie-breaket. A korábbi ötből az első hármat elvesztette, utóbbi két meccsén azonban megnyerte a rövidítést. Most nem, így a szerb teniszező jutott játszmaelőnyhöz.

A második szettben pedig hamar brékelőnybe került Bozoljac, és ez már eljutott a győzelemig, 7:6, 6:3-ra legyőzve az első számú magyar teniszezőt. A három olaszországi torna mérlege összességében nem rossz (egy-egy döntő és elődöntő, közte egy második fordulós vereség), a hétfői ranglistán várhatóan tovább javít a helyezésén az amerikai túra előtt álló nyíregyházi teniszező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!