Sport

2014.07.17. 10:07

Simának indult, nagy fordítás lett belőle

Recanati - A már megnyertnek hitt meccsét majdnem elvesztette Fucsovics Márton, de harmadik olaszországi versenyén legyőzte második olasz ellenfelét.

Recanati - A már megnyertnek hitt meccsét majdnem elvesztette Fucsovics Márton, de harmadik olaszországi versenyén legyőzte második olasz ellenfelét.Harmadik olaszországi versenyén az egymást követő második olasz riválisa elleni mérkőzését is 6:1-re megnyert szettel nyitotta Fucsovics Márton (166. a világranglistán) Recanatiban, a 35 ezer euró összdíjazású, kemény pályás viadalon.

A két éve még a 70. helyen állomásozó Flavio Cipolla (211.) elleni folytatás kezdetben simábban alakult, és a második szettben 3:0-s Fucsovics-vezetésnél kevés esélyt adtunk arra, hogy több mint két és fél órás lesz a parti. Cipolla azonban kétszer is visszajött brékhátrányból, 6:4-gyel egyenlített, majd a döntő szett elején elvette Marci adogatását.

A nyíregyházi játékos 4:4-nél egyenlített, valóságos teniszhorror alakult ki, hatalmas labdamenetekkel, hihetetlen mentésekkel, vetődésekkel. A döntő szettben tie-break döntött, és Fucsovics 3–5-ről fordított meg a rövidítést, és verseny negyedik kiemeltje végül 6:1, 4:6, 7:6-os győzelemmel jutott be a nyolc közé.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!