Sport

2014.08.20. 14:53

A kapus mesteri fokozatra tör

Kisvárda - Koi Endre huszonhét évesen már szakedzői végzettséggel rendelkezik és folytatja tanulmányait.

Kisvárda - Koi Endre huszonhét évesen már szakedzői végzettséggel rendelkezik és folytatja tanulmányait.Tanulni sohasem késő, de még jobb, ha időben elkezdi az ember. Nos, Koi Endre nem várta meg, míg a sült galamb a szájába kerül – folyamatosan képzi magát.

A Kisvárda NB II-es férfi kézilabdacsapatának kapusa angol és német üzleti nyelvvizsgával rendelkezik, miközben szakedzői végzettséggel bír, aminek birtokában már az élvonalban is dolgozhatna.

Mindezt alig huszonhét esztendősen mutathatja fel, és nem akar itt megállni. A várdai kötődésű hálóőr – akin a helyi ikon, Simák György is rajta tartja a szemét, – a minap Linzben járt, ahol a nemzetközi kézilabda szövetség (EHF) kiemelt szemináriumot hirdetett – szigorúan huszonnyolc éven aluli trénerek számára.

Akárki, persze nem lehetett ott... A harminchárom jelentkező közül hét férfi, és ugyanennyi a női szakágban tevékenykedő személyt választottak ki az illetékesek – Koi Endre bekerült a szűk elitbe. egyedüli magyarként utazhatott el az osztrák városba, ahol a kiemelt jelentőségű eseménnyel párhuzamosan bonyolították le a fiú U20-as Európa-bajnokságot.

A kisvárdai játékos két bemutató edzésen adhatott számot tudásáról, amelyen a házigazdák serdülő válogatottja volt segítségére. Több szaktekintély társaságában Kovács Péter, az egykori klasszis, mesteredző véleményezte a látottakat.

Mindeközben különböző más programok, előadások nyújtottak alkalmat a fejtágításra.

– Vannak terveim, nyilván minél többet szeretnék elérni a sportágban – taglalta Koi Endre, aki nem mellesleg okleveles közgazdász is. – Nem lehet mindenkiből azonnal NB I-es edző, végig kell járni a szamárlétrát, de érzek magamban annyi erőt, hogy megvalósítsam célomat.

Természetesen még mindig van mit tanulnom, éppen ezért volt hasznos az Ausztriában eltöltött néhány nap. Jó és érdekes volt angol, cseh, görög, német, norvég, skót, szlovén, szlovák szakemberekkel találkozni, ebből csak hasznom származhat.

Fentebb megpendítettük, hogy Koi Endre nem éri be ennyivel. Olyannyira, hogy a következő európai mesteredző kurzuson szeretne részt venni. Az itt megszerezhető okmány birtokában már Bajnokok Ligája mérkőzésen is leülhet a kispadra.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!