Sport

2014.08.07. 10:43

Elment, mielőtt élhetett volna

A tragikusan korán elhunyt futballista, Tóth Petra emlékét ápolják Nyírvasváriban.

A tragikusan korán elhunyt futballista, Tóth Petra emlékét ápolják Nyírvasváriban. Amikor torkig vagyunk már mindennel, elegünk van a világból, álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el azon – Tóth Petra bármelyikünkkel cserélne. Alig egy esztendeje ugyanis dráma rázta meg a nyírvasvári női futballcsapatot: a csatár, aki még a tizennegyedik születésnapját sem ünnepelhette meg, egyik napról a másikra ágynak esett. S már soha többet nem rúgott labdába. Megemészteni szinte lehetetlen, egy jó kedélyű ifjú lány hirtelen itt hagyott minket. Meghalt, mielőtt még igazán élhetett volna! Már csak az emléke maradt, szombatra érte, tiszteletére szerveztek tornát a településen.

– Petra bátroligeti volt, barátnői már nálunk fociztak, ők szóltak, hogy jönne még egy lány, aki szívesen focizna nálunk – mesélte Balugyánszki László, a nyírvasvári egyesület elnöke, a női futballcsapat edzője. – Jó benyomást tett, így 2013 tavaszán leigazoltuk. Nagyon hamar beilleszkedett, folyamatosan javuló játékot mutatott, az utolsó bajnoki meccsén pedig három gólt szerzett a Gávavencsellő ellen. Most is nehéz erről beszélni... Amikor szóltam hozzá, mindig mosollyal válaszolt, végtelenül kedves, tisztelettudó, mindenki által szeretett csapattag volt.

A Tóth Petra emléktornát – négy csapat részvételével – szombaton rendezik (kezdés: 9 óra) Nyírvasváriban.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország augusztus 8-i számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!