Sport

2014.08.29. 08:06

Három gépből negyvenen vetik majd magukat a mélybe

Nyíregyháza - Csak nagy szél ne legyen a hét végén és eső! Ezét fohászkodnak a nyíregyházi ejtőernyősök, hiszen programot szerveznek szombatra és vasárnapra.

Nyíregyháza - Csak nagy szél ne legyen a hét végén és eső! Ezét fohászkodnak a nyíregyházi ejtőernyősök, hiszen programot szerveznek szombatra és vasárnapra.

Tavaly Szolnok volt a házigazdája az első ízben rendezett országos ejtőernyős napoknak, az idén Nyíregyházán randevúznak a bátrak sportágának képviselői. Szombaton és vasárnap a Nyíregyházi Repülő és Ejtőernyős Klub lesz a házigazdája a jeles események, amelyre mintegy száz ugrót várnak. Mivel ezen a hétvégén hazánkban máshol nem lesz ugrás, szinte valamennyi hazai klubot képviselni fogják versenyzők és felvidéki, erdélyi és kárpátaljai sportbarátok is színesítik majd a mezőnyt.

Verseny nem lesz, mindenki saját kedve szerint léphet majd ki a gépekből. Azokból három is lesz, egy húsz személyes L 410-es mellett a jó öreg AN 2 -esekből kettő viszi majd a magasba az ejtőernyősöket. Szombaton délelőtt tízkor lesz a megnyitó, után beindul a nagyüzem. Dél körülre tervezik a legnagyobb látványosságot, amikor a három gép kötelékbe repül 1500 méterre, ahonnan egyszerre negyven ejtőernyős lép majd ki és pórbál majd egy nagy alakzatot kialakítani. Ugranak majd 4 ezer méterről is, próbálnak majd különböző figurákat, mindenki igyekszik majd kedvére valót találni.

A szervezők várják az érdeklődőket, a bátraknak lehetőség nyílik kipróbálni a tandemugrást, igaz ezért fizetni kell.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!